To je to što me zanima!

Njemačka i SAD traže da se Rusi povuku s ukrajinske granice

SAD i saveznici u NATO-u uznemireni su jačanjem ruske vojne nazočnosti u blizini ukrajinske granice i na Krimu, poluotoku koji je Moskva anektirala 2014.
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Joe Biden pozvali su Rusiju da povuče snage s ukrajinske granice kako bi ublažila napetost u regiji, rekao je u srijedu glasnogovornik njemačke vlade.

SAD i saveznici u NATO-u uznemireni su jačanjem ruske vojne nazočnosti u blizini ukrajinske granice i na Krimu, poluotoku koji je Moskva anektirala 2014.

TENZIJE NA UKRAJINSKOJ GRANICI Iz Kremlja poručuju: 'Kijev provocira, ali ne krećemo u rat'

Ministri vanjskih poslova i obrane NATO-a održali su u srijedu navečer hitne razgovore o gomilanju ruskih trupa blizu  ukrajinske granice.

U telefonskom razgovoru,  Merkel i Biden dotakli su se najnovijih događaja na istoku Ukrajine i pozvali Rusiju da izbjegne daljnju eskalaciju.

"Kancelarka i predsjednik složili su se da Rusija mora smanjiti najnovije jačanje trupa kako bi smirila situaciju", rekao je Steffen Seibert.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Dalibor0704 15.04.2021.

    Rusi se ne smiju povući i ostaviti Rusku Krajinu u Ukrajini na milost i nemilost Ustašama. Čekajte da malo zatopli i počnu mitinzi potpore, baš kao kod nas 1990 i 1991.

  • _MAX_ 15.04.2021.

    Cilj je zavaditi sve Slavene da ratuju izmedju sebe kako bi Arijevci i Anglosaxonci i Zidovi profitirali. Uspjelo im je u bivsoj Yug sada na red dolaze druge Slavenske zemlje. Kod nas je sada druga faza raseljenja omladine po svijetu.

  • 15.04.2021.

    Ukrajina bi, poput hrvatske devedesetih, trebala u jednoj akciji oslobodit svoja zauzeta područja i stavit ih pod svoju kontrolu. A ako bi Ruska vojska ušla u ukrajinu onda bi im Nato trebao dati po njuški. U svakom slučaju Rusi gube i morat će kao i hrvatski Srbi devedesetih, traktorijadom u rusiju, što im neće predstavljati neki problem jer je Rusija tako velika da ima, za sve ruse koji ne žele živjeti u ukrajini, dovoljno mjesta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare