To je to što me zanima!

Njemačka ministrica odbila povratak obaveznog vojnog roka: To nema smisla!

Napomenula je da trenutno nema dovoljno programa obuke i sredstava da bi svi oni koji žele služiti u njemačkim oružanim snagama imali za to priliku
Vidi originalni članak

Unatoč tome što najteži sukob u Europi u zadnjih 70 godina ulazi u šesti mjesec, njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock odbila je mogućnost ponovnog uvođenja obaveznog vojnog roka za vrijeme javne sesije pitanja i odgovora u Muenchenu u petak.

Baerbock je obrazložila da vojni rok nema smisla u sigurnosnim pitanjima, "pogotovo ne kada smo u situaciji da ludi broj ljudi - mlađih, ali i starijih - kaže: želimo se prijaviti".

Napomenula je da, kako stvari stoje, trenutno nema dovoljno programa obuke i sredstava da bi svi oni koji žele služiti u njemačkim oružanim snagama imali za to priliku.

ALARMANTNO STANJE Njemačka kemijska industrija upozorava: 'Veća štednja plina ugrozila bi proizvodnju'

Baerbock je te komentare izrekla u petak u Muenchenu, na kraju "turneje slušanja" koju je ministrica vanjskih poslova poduzela kako bi od njemačkih građana čula koja ih sigurnosna pitanja zabrinjavaju.

Turneja se podudara s pripremom prve sveobuhvatne strategije nacionalne sigurnosti koju za njemačku vladu radi ministarstvo vanjskih poslova.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • urnebes 23.07.2022.

    inače je pri preuzimanja min.pozicije manipulirala naobrazbu i još poneke stvari, ima se dojam da je na praksi bila zajedno s Banetom kod "domoljubni".

  • BROKRO 23.07.2022.

    naj gora Njemacka vlada poslje drugog svijetdkog rata,unistili su sve sto je napravljeno jos od Helmut Smidta ,za deset godina Njemacka ce biti jedna od naj siromasnih zemalja Europe ako ovako nastave financirati tude dugove i tude ratove

  • Miške 23.07.2022.

    Ona ne zna što govori, bunca .

Komentiraj...
Vidi sve komentare