To je to što me zanima!

Njemačka ministrica: Više žena se treba uključiti u rješavanje međunarodnih kriza i sukoba

U okviru feminističke vanjske politike, Baerbock planira češće uključivati žene u mehanizme rješavanja sukoba. Njezino osoblje podijelilo je sudionicama konferencije priručnik o feminističkoj vanjskoj politici
Vidi originalni članak

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock rekla je da se više žena treba uključiti u rješavanje međunarodnih kriza i sukoba na sastanku o feminističkoj vanjskoj politici u Ulan Batoru, glavnom gradu Mongolije. 

- Nijedno društvo na Zemlji ne može biti uspješno ako isključite polovicu svog stanovništva- rekla je u četvrtak najviša njemačka diplomatkinja. 

HOTELIJERI ZADOVOLJNI Ministrica Brnjac: U prvoj polovici godine četiri posto više turističkih noćenja nego 2019.

Sastanak ministrica vanjskih poslova Azije, Afrike i Europe bio je usmjeren na ulogu žena u promicanju mira i sigurnosti.

- Žene su važne mirotvorke i čuvarice mira kada su uključene u humanitarni rad- rekla je Baerbock.

Najavila je da će Njemačka osigurati još najmanje milijun eura u tekućoj proračunskoj godini za potporu UN-ovom fondu za napredak žena koje su uključene u sprječavanje i rješavanje sukoba, kao i humanitarnu pomoć.

SKUPO UKLANJANJE PROBLEMA Europske energetske tvrtke suzdržane nakon upozorenja o Siemensovim vjetroturbinama

U okviru feminističke vanjske politike, Baerbock planira češće uključivati žene u mehanizme rješavanja sukoba. Njezino osoblje podijelilo je sudionicama konferencije priručnik o feminističkoj vanjskoj politici na 80 stranica na engleskom jeziku. 

Južnoafrička ministrica vanjskih poslova Naledi Pandor naglasila je nužnost uključivanja žena u mirovne i diplomatske napore.

- Kada su žene u prostoriji, one mijenjaju fokus pregovora na inkluzivniju raspravu- rekla je Pandor. 

REKORDNI BROJ U Njemačkoj je prošle godine više od pola milijuna vjernika napustilo Katoličku Crkvu

Francuska ministrica vanjskih poslova Catherine Colonna rekla je da "borba za ravnopravnost spolova ide ruku pod ruku s borbom za mir i slobodu".

Dodala je da je ruski rat u Ukrajini i rat protiv žena i djevojčica, s obzirom na izvještaje o prisilnom iseljavanju, trgovini ljudima i silovanjima kao oružju u ratu. 

Potrebno je podržati Međunarodni kazneni sud i ukrajinsko pravosuđe kako bi se istrage po tim pitanjima mogle temeljito provesti i kako bi se pružila potpora žrtvama, rekla je Colonna. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 01.07.2023.

    Treba sigurno nešto mijenjati jer sve ovo do sada je previše potrošeno i izlizano. Realnost jasno pokazuje rezultate.

  • Kurta Kinte 30.06.2023.

    Sta joj je rekla Arapska liga da sljedeci puta kad bude dolazila s njima razgovarat neka zavrsi diplomatsku skolu to sto je napravila dole oni su joj oprostili ali nije njihov narod

  • Miške 30.06.2023.

    Neka se uključi Kolinda i Julija Tomašenko-

Komentiraj...
Vidi sve komentare