To je to što me zanima!

Njemačka odlučila: Poslat će tenkove Leopard 2 u Ukrajinu

Odobrenje se očekuje već ovaj tjedan
Vidi originalni članak

Njemački kancelar Olaf Scholz odlučio je poslati tenkove Leopard 2 u Ukrajinu i omogućiti drugim zemljama poput Poljske da to učine, dok bi SAD mogao isporučiti tenkove Abrams, objavio je časopis Spiegel.

Glasnogovornik vlade odbio je komentirati. Ministarstvo obrane nije bilo odmah dostupno za komentar, izvijestio je Reuters.

Odluka se odnosi na najmanje jednu tvrtku tenkova Leopard 2 A6 koji će biti isporučeni iz zaliha Bundeswehra, objavio je Spiegel.

'VRATIT ĆEMO I KRIM' Zelenski kritizirao Njemačku i apelirao na Zapad: Dajte nam oružje i oslobodit ćemo zemlju!

Drugi saveznici, primjerice u Skandinaviji, namjeravaju se složiti s Njemačkom u isporuci svojih tenkova Leopard Kijevu, izvijestio je časopis.

Dugoročno gledano, više bi se tenkova moglo obnoviti kako bi bili sposobni za upotrebu, navodi časopis.

Dopisnica Sky Newsa Siobhan Robbins rekla je: "Diplomatski izvor koji je upoznat s raspravama rekao je da vjeruju da će njemačko odobrenje Poljskoj za izvoz tenkova Leopard 2 u Ukrajinu stići ovaj tjedan."

Idi na 24sata

Komentari 176

  • T'jt-šmznm 25.01.2023.

    To bravo švabe!!... Ae, ajmo ih podržavat nek im šalju tenkove i rakete tako da se što duže kolju, do zadnjeg ukrajinca... nek što duže traje kriza i inflacija, nek euro još oslabi, sad kad smo ga i mi preuzeli. To nam još fali. E, al ajmo prije svega podupirat i međusobni rat slavenskih naroda. Ipak mi veliki ustašohrvati smo kroz povijest poznati kao izdajice svog naroda koji su se borili skupa sa stranim okupatorima. Tako da nismo mi pravi slaveni pa ćemo naravno podržati zapadnjake u razaranju jedne slavenske zemlje i njezinog naroda. Živjeli tenkovi i rakete🥳🎉🎊🍾

  • titomalija 25.01.2023.

    Ameri trebaju poslati 2000 tenkova ako misle napraviti rezultat, sve ostalo je teški poraz NATO pakta u konačnici

  • dskalija 25.01.2023.

    Rusija piša po NATO bijednicima

Komentiraj...
Vidi sve komentare