To je to što me zanima!

Njemačka pomaže Grčkoj, ali zauzvrat traže otoke?

Njemački političari kažu kako bi Grčkoj u spasu zemlje mogla pomoći prodaja nenaseljenih otoka. U petak će glasovati o mjerama za spas države
Vidi originalni članak

Ukoliko Europska Unija, a tako i Njemačka, pomognu Grčkoj, trebale bi dobiti nešto zauzvrat. Rješenje bi moglo biti nekoliko grčkih nenaseljenih otoka, rekao je Marco Wanderwitz, član Merkelinog CDU-a. Grčka ima oko 6000 otoka, od kojih je naseljeno samo njih 227. Josef Schlarmann je rekao da bi netko u bankrotu trebao prodati sve što ima kako bi otplatio dugove. Dodaje da za Grke to znači zgrade i nenaseljene otoke.
Grčki premijer George Papandreu će se u petak sastati sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu gdje će razgovarati o financijskoj situaciji Grčke. Od nje će tražiti pomoć, ali ne i novac, prenose svjetske agencije. Njemački ministar financija, Rainer Bruederle, rekao je kako Njemačka nije ni planirala novac dati Grčkoj.
U Grčkoj su se nastavili prosvjedi, a oko 3000 radnika prosvjeduje ispred zgrade parlamenta. Radnici štrajkaju zbog smanjenja te zamrzavanja mirovina i plaća, a obustavljen je rad bolnica, škola i javnog prijevoza. Grčki parlament će  u petak odlučivati o strogim mjerama štednje, smanjenja mirovina i plaća te većih poreza kako bi uštedjeli 4,8 milijardi eura.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • real 05.03.2010.

    Grcka je vestacka tvorevina EU... za vrijeme svjetske krize 1930 u Atheni su umirali od gladi, profesori su zvakali papir da im se ne ukoci vilica. Sad zadnjih 20g su na grbaci EU clanica digli standard, (stampaju grcke eure) a u vrijeme SFRJ su bili beda u odnosu na nas..

  • trocaderro 05.03.2010.

    Švabo opet napada i okupira europu,lagano al kulturno :-)

  • maajde 05.03.2010.

    tako Šukija gledaju kad ode vani po kredite;aha ovo je onaj iz one banane države što ima Dubrovnik i more i otoke, ok dajte mu kredit ,već ćemo mi te dugove nekako prebiti, i onda se Šuki vrati nazad s lovom i drži govore ;evo vidite kako nas vani cijene ,opet su nam dali kredit, e kukala nam majka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare