To je to što me zanima!

Njemačka pozvala Rusiju da dogovori prekid vatre u Siriji

Napomenuo je da kraj sukoba u Siriji ne ovisi samo o Moskvi, nego "također o drugim igračima u i izvan Sirije koji se samo žele nastaviti boriti"
Vidi originalni članak

 Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier pozvao je u nedjelju Rusiju da finalizira sporazum o prekidu vatre u Siriji sa SAD-om i naglasio hitnost dostave humanitarne pomoći ljudima u opsjednutom Alepu.

"SAD je iznio svoju ponudu. Rusija može sada pokazati da je doista zainteresirana da se okončaju borbe u Siriji", rekao je Steinmeier za FUNKE Mediengruppe, u intervjuu koji će biti objavljen u ponedjeljak.

"Čak ni Rusiji ne može biti u interesu da se nastave borbe u Siriji. Moskva zna, kao i svi, da ne postoji vojno rješenje za sukob u Siriji", rekao je.

Napomenuo je da kraj sukoba u Siriji ne ovisi samo o Moskvi, nego "također o drugim igračima u i izvan Sirije koji se samo žele nastaviti boriti".

Njemačka kancelarka Angela Merkel također je razgovarala o "katastrofalnoj" humanitarnoj situaciji u Siriji s ruskim predsjednikom Putinom tijekom dvosatnog sastanka na marginama summita G20 u Kini, rekao je glasnogovornik njemačke vlade.

Govoreći u Oslu u nedjelju navečer, Steinmeier je rekao novinarima da je prekid vatre u Alepu uvjet za sirijsku oporbu da se vrati pregovorima.

"To je jedini uvjet pod kojim će oporba... pristati vratiti se u Ženevu na političke pregovore", rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • TVRDOGLAVI SVABO 06.09.2016.

    Pozivam te da se opametiš švabo

  • TVRDOGLAVI SVABO 06.09.2016.

    Ova ljuga od covjeks huskač rtova

  • mariocalabrese 05.09.2016.

    Ovaj Svabo hede gofna, svuda se petljaju i sva gofna na ovoj planeti podrzavaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare