To je to što me zanima!

Njemačka: Rodila blizance, jedan je crn, a drugi bijel

Žena je rodila dvojajčane blizance. Ostala je u šoku kad je shvatila da je jedna beba bijela, a druga crna. Šansa je bila jedan prema milijun
Vidi originalni članak

Žena iz Gane je 11.srpnja u berlinskoj bolnici rodila zdrave blizance, od kojih je jedan crnac, a drugi bijelac. Dokazano je da imaju istog oca, Nijemca iz Potsdama. Roditelji su crnog sinčića nazvali Leo, a bijelog Ryan.
- Liječnici su bili vrlo iznenađeni ovom rijetkom igrom prirode jer je šansa da se ona dogodi bila jedan prema milijun - rekla je glasnogovornica klinike Oskar u berlinskoj četvrti Lichtenberg.    
- Nismo mogli vjerovati. Liječnici sa svih odjela su dolazili vidjeti novorođenčad, a majka je u čudu promatrala jedno, pa drugo dijete. Vrlo rijetko se dogodi da blizanci imaju različitu boju kože. Ovo je svakako prvi takav slučaj u našoj bolnici - rekla je Birgit Weber, liječnica u rodilištu.
U ožujku 2005. Britanka Kylie Hodgson (19) je carskim rezom rodila crnu i bijelu blizanku. Svjetloputa Remee i tamnoputa Kian također imaju istog oca, tamnoputog Remija Hordera (17). Majka Kyle ispričala je novinarima kako je bila u šoku kad su joj primalje donijele njezine bebe.
- No nama nije važno. One su naše prekrasne curice - rekla je.
U Londonu je godinu kasnije rođen još jedan par blizanaca. Iako su u početku bili slični, roditelji su s nevjericom promatrali kako s vremenom koža jednog blizanca tamni, a drugoga postaje sve svjetlija. Stručnjaci kažu da se ova podjela na crnog i bijelog blizanca može dogoditi jedino kod dvojajčanih blizanaca jer oni dijele manje zajedničkih gena. Drugi je uvjet da oba roditelja nose gene i za crnu i za bijelu boju kože. I čovjek svijetle puti može primjerice nositi u sebi gene za tamnu kožu. Treći uvjet je da i jajašce i spermij koji ga je oplodio nose gen za istu boju kože.
 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Elio 18.07.2008.

    baš su slatke :D čestitke sretnim roditeljima :)

  • šamar 17.07.2008.

    hehe ovo je stvarno cudo:)

  • petruss 17.07.2008.

    dobro dok nije kinez!! pozdrav iz Osijeka

Komentiraj...
Vidi sve komentare