To je to što me zanima!

Njemačka: Ubojicu devet ljudi puštaju na slobodu

Christian Klar je 1985. godine osuđen na doživotni zatvor zbog devetorostrukog ubojstva i čak 11 pokušaja ubojstava. U zatvoru je bio 26 g.
Vidi originalni članak

Hansa Martina Schleyera, predsjednika udruge njemačkih industrijalaca, Siegfrieda Bubacka, saveznog tužitelja, i bankara Jürgena Ponta ubila je 1977. godine ljevičarska teroristička organizacija Frakcija crvene armije (RAF). Jedan od vođa terorista bio je Christian Klar. On je 1985. godine osuđen na doživotni zatvor zbog devetorostrukog ubojstva i čak 11 pokušaja ubojstava. U zatvoru je bio 26 godina, a predsjednik Njemačke Horst Köhler nedavno mu je odbio zahtjev za pomilovanjem.
Klar je odslužio bezuvjetni dio doživotne kazne i njemački sud je odlučio da 3. siječnja može na slobodu. Potomci žrtava RAF-a shvaćaju da je zakon takav da Klara moraju pustiti na slobodu. Međutim, ne smatraju to pravednim.
- Mi i dalje patimo, a počinitelja puštaju da normalno živi - kaže Sabine Reichel, kćer Georga Wustera, kojeg je ubio RAF.
Klar nikada nije izrazio kajanje zbog zločina koje je počinio. U vještačenju je navedeno kako ne postoji opasnost da bi opet mogo počiniti zločin. To je i glavni razlog zbog kojeg je sud odlučio da Klar ostatak kazne služi uvjetno.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • cigo 25.11.2008.

    Prvo ce otici u kupleraj, a onda ce si pronaci posao u Hrvatskoj, gdje ima puno privrednih i politickih gresnika. I na kraju,... zapitajte se malo tko su bili i zasto su ubijeni oni koje je ubio.

  • MATIJA77 24.11.2008.

    ma nek ide kud hoće samo neka ne dolazi nama na jadran na ljetovanje.

  • 24.11.2008.

    Kakve su to gluposti: doživotni zatvor, a služi ga uvjetno???

Komentiraj...
Vidi sve komentare