To je to što me zanima!

Njemačka: Uhitili su mladića, prijetio napadom na muslimane

Mladić u dobi od 21 godine navodno je bio inspiriran zločinom koji je počinio napadač na džamiju u Christchurchu na Novom Zelandu ubivši 51 osobu, pojasnili su iz ureda tužitelja
Vidi originalni članak

Mlađi muškarac iz Njemačke koji je na internetu prijetio muslimanima ubojstvom sada će se suočiti s istragom zbog tog postupka, potvrdili su u ponedjeljak iz njemačkog tužiteljstva.

Mladić u dobi od 21 godine navodno je bio inspiriran zločinom koji je počinio napadač na džamiju u Christchurchu na Novom Zelandu ubivši 51 osobu, pojasnili su iz ureda tužitelja u Celleu u Donjoj Saskoj.

Policija je tijekom pretrage stana osumnjičenog pronašla oružje a na njegovom računalu dokumente s ekstremističkim sadržajem.

Kako je navedeno u priopćenju tužiteljstva, prijetnju na internetu osumnjičenik je postavio 29. svibnja no pretpostavlja se kako je on već duže vrijeme planirao napad u kojemu bi prouzročio veliki broj žrtava a cilj mu je bio na taj način privući medijsku pozornost.

Taj je 21-godišnjak priveden dan nakon što je sud izdao nalog za njegovo uhićenje pod optužbom za kršenje zakona prijetnjama počinjenjem zločina, nabavkom oružja i financiranjem terorizma.

Policijski odjel zadužen za borbu protiv terorizma preuzeo je istragu o ovom slučaju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 09.06.2020.

    Locirati, uhititi, osuditi!!

  • Brucka 08.06.2020.

    "Nema prednost Arap nad nearapom, niti nearap nad Arapinom. Nema prednost bijeli nad crnim, niti crni nad bijelim. Jedina razlika među ljudima je u njihovom pristupu dobru i zlu"

  • Mauritius 08.06.2020.

    Pise debelo terorizam, vi to ozbiljno??? To je neki njemac reka da ne voli doktore pa je to tako tumaceno ka terorizam, kroz medije naravno. Dobro znate sto rade doticni, ali kome govorim...

Komentiraj...
Vidi sve komentare