To je to što me zanima!

Njemački kuhar pola dobitka s 'Milijunaša' poklonio Klaićevoj

Kuhar je sudjelovao u humanitarnom izdanju kviza, a odluci da novac pokloni hrvatskoj bolnici sigurno je pridonijela činjenica da je oženjen za Hrvaticu Nadu
Vidi originalni članak

Poznati njemački televizijski kuhar, Horst Lichter (50) osvojio je 32 tisuće eura u kvizu 'Tko želi biti milijunaš'. Pola dobitka odlučio je pokloniti Dječjoj klinici u Tanhheimu, a drugu polovicu namijenio je Klaićevoj bolnici u Zagrebu, javlja rtl.de.

Naime, kuhar je bio gost posebnog izdanja kviza u kojem su natjecatelji dobitke darovali u humanitarne svrhe. Iako je publiku iznenadio odlukom da novac donira hrvatskoj bolnici, njegovoj odluci vjerojatno je pridonijela činjenica da je posljednje tri godine u braku s Hrvaticom Nadom Sosinkom (40). Par se upoznao prije 13 godina kada je Nada počela konobariti u Horstovom restoranu. 

Inače, Horst je restoran Oldiethek otvorio 1995. godine. Kuhar je svakodnevno goste izvještavao što će kuhati, a hranu je pripremao pred njima u otvorenoj kuhinji. Uskoro se počeo pojavljivati i u kulinarskim emisijama te redovito objavljivati kuharice. Prošle godine odlučio je zatvoriti restoran kada je shvatio da zbog previše obaveza ne može kuhati koliko bi želio, iako je restoran jedno vrijeme bio toliko popularan da se na rezervaciju čekalo i po godinu i pol dana. 




Idi na 24sata

Komentari 66

  • mimi2 10.06.2012.

    Svaka čast!

  • ada47 08.06.2012.

    svaka čast Horstu i Nadi, samo sumnjam, da će novac završiti u pravim rukama, dobro znamo tko radi u toj bolnici...

  • pješak 07.06.2012.

    Zašto tu lovu nije dao Sanaderu za obranu? Gdje mu je humanost?

Komentiraj...
Vidi sve komentare