To je to što me zanima!

Njemački obavještajci uhvatili komunikaciju Rusa: To je dokaz oko dogovora o pokolju u Buči

Kako proizlazi iz izvješća koji je BND poslao parlamentarnim odborima, komunikacija između ruskih vojnika dokazuje da se ne radi o slučajnim zločinima pojedinih vojnika nego o planiranoj strategiji
Vidi originalni članak

Njemačka obavještajna služba (BND) je uhvatila komunikaciju ruske vojske koja dokumentira dogovor oko pokolja u Buči, javlja tjednik Spiegel u četvrtak.

Kako proizlazi iz jednog izvješća koji je BND poslao odgovarajućim parlamentarnim odborima, komunikacija između ruskih vojnika dokazuje da se ne radi o slučajnim zločinima pojedinih vojnika nego o planiranoj strategiji.

SVJEDOČIO UBOJSTVIMA Gradonačelnik Buče: 'Rusi su brutalno ubili trudnicu dok je njezin muž vrištao i preklinjao'

"Materijal pokazuje da su ubojstva civila dio uobičajenog postupka ruske vojske koja služe zastrašivanju stanovništva i sprječavanju otpora", citira Spiegel izvješće BND-a.

Prema BND-u, dijelovi snimljene komunikacije se mogu direktno povezati s konkretnim žrtvama koje su kasnije fotografirane.

Tako u jednom razgovoru vojnik opisuje kako je sa svojim kolegom ustrijelio jednu osobu na biciklu. Kasnije je fotografija žrtve koja leži ustrijeljena pored svog bicikla obišla svijet.

OSUDIO POKOLJ U BUČI Papa podignuo ukrajinsku zastavu iz Buče: Zaustavite rat! Neka oružje napokon ušuti!

Dvoje bivših ministara, unutarnjih poslova Gerhart Baum i pravosuđa Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, planiraju optužnicu protiv ruskog vodstva i pojedinih vojnika zbog sumnje u počinjene ratne zločine.

Prema međunarodnom kaznenom zakonu oni mogu i u Njemačkoj biti izvedeni pred sud kao što je to već bio slučaj s osobama koje su počinile zločine protiv čovječnosti tijekom rata u Siriji.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Matador_1 07.04.2022.

    Ma neebi rusi to radili…po to je vojska koja cvijece nosi i baca među narod…

  • Anonimuss 07.04.2022.

    Nijemci ništa niste naučili iz drugog svjetskog rata..

  • mily 07.04.2022.

    ne znam kako uopće Putin još ratuje, prema onome kako nas obavještavaju neovisni mediji, zapad zna sve, sluša sve, snima sve, Rusi nemaju goriva, bježe, ne osvajaju ništa, Rusija propada pod sankcijama, mah

Komentiraj...
Vidi sve komentare