To je to što me zanima!

Njemački predsjednik: Putin je zbog imperijalnog ludila pristao na totalnu propast svoje zemlje

Moja privrženost Sjevernom toku 2 očito je bila pogreška. Držali smo se poveznice u koju ni Rusija više nije vjerovala i na koju su nas ostali partneri upozoravali, rekao je Steinmeier
Vidi originalni članak

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, koji je dugo vremena zagovarao približavanje Zapada Rusiji, izrazio je žaljenje zbog svog stava rekavši da je i njegova dugogodišnja potpora plinovodu Sjeverni tok 2 bila velika pogreška.

Steinmeier, socijaldemokrat koji je prije obnašanja predsjedničke dužnosti bio ministar vanjskih poslova, za vrijeme kancelarke Angele Merkel, rekao je da zbog ruske invazije na Ukrajinu on i svi ostali moraju podvući crtu i iskreno priznati svoje pogreške.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Moja privrženost Sjevernom toku 2 očito je bila pogreška - rekao je Steinmeier.

Sada otkazani plinovod Sjeverni tok 2 mnogi su kritizirali tvrdeći da će oslabiti Ukrajinu njenim isključivanjem iz energetskog biznisa.

- Držali smo se poveznice u koju ni Rusija više nije vjerovala i na koju su nas ostali partneri upozoravali - dodao je.

Steinmeier je bio istaknuti član Socijaldemokratske stranke na čelu s bivšim kancelarom Gerhardom Schröderom. 

'NEĆEMO TO TRPJETI' Berlin izbacuje ruske diplomate, tom se potezu pridružio i Pariz

- Nisam vjerovao u to da će Vladimir Putin pristati na potpunu ekonomsku, političku i moralnu propast svoje zemlje u ime svog imperijalnog ludila. U tome sam pogriješio kao i svi ostali - dodao je.

Kritičari na društvenim mrežama u više su navrata objavljivali fotografije na kojima Steinmeier grli ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

UZNEMIRUJUĆE: SIJEVAJU OPTUŽBE Biden: Putin je zločinac, to se u Buči potvrdilo. Rusi: Montaža! Pa vi ste naručili te fotografije...

U svojim je kritikama bio vrlo otvoren i ukrajinski veleposlanik Andrij Melnik.

Kada je Steinmeier organizirao “koncert solidarnosti” za Ukrajinu, Melnik je na Twitteru sarkastično napisao kako se čini da su jedini solisti Rusi.

- To je uvreda. Oprosti, ali ne dolazim - napisao je Melnik.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • brane456 05.04.2022.

    ima majmuna a la putin skloni uništenju čovječanstva❌

  • negoidiz 04.04.2022.

    koliko su ameri ispred svih, svjetlosnim godinama. kada su upravo na to upozoravali, kada je tramp govorio europi da poveća izdvajanje za vojsku umjesto da financira ruski stroj smrti, svi su se smijali....

  • IskrenDoBola 04.04.2022.

    Prije će se EU raspasti nego Rusija ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare