To je to što me zanima!

Njemica iz svog stana nije izašla već punih 17 godina

Sylvia K. (40) boluje od agorafobije. Kaže da se u stanu osjeća kao u zatvoru, ali je to jedino mjesto u kojem je sigurna. Liječnici joj ne mogu pomoći
Vidi originalni članak

Njemica Sylvia K. (40) boluje od agorafobije i već 17 godina nije izašla iz stana velikog 65 četvornih metara.
- Moje sobe su kao zatvor, ali i jedino mjesto na kojem se osjećam sigurno - priča Sylvia za njemački Bild. Prve napade panike je imala sa samo pet godina.
- U stanu roditelja sam čula neobične zvukove i bilo me jako strah. A to je zapravo bila naša papigica - priča Sylvia. Dodaje kako je htjela biti manekenka i proputovati cijeli svijet, no s 17 godina je dobila migrene i iako je završila trgovačku školu nije mogla raditi.
- Kada bi izašla iz kuće moj puls je bio 180, tresla sam se i bila sam pod stresom - kaže Sylvia. Pokušala se izliječiti na različite načine no nitko joj nije mogao pomoći. U međuvremenu je upoznala Kurta i zaljubila se.
- Kurt mi sada daje snagu. Jednom tjedno izađemo 20 metara ispred stana i šećemo sat vremena. Nadam se da ćemo Kurt i ja uskoro u kamp-prikolici obići cijelu Njemačku - kaže Sylvia.

ŠTO JE AGORAFOBIJA?
Agorafobija je prvo označavala strah od otvorenog prostora, a danas se pod tim nazivom podrazumijeva strah od javnog prostora, otvorenog prostora s mnoštvom ljudi, a bolesnici misle da na takvom mjestu nakon iznenadnog onesposobljenja ne bi bili u stanju pobjeći ili potražiti pomoć. Bolest je češća kod žena, a počinje u adolescenciji ili ranoj odrasloj dobi. Simptomi su napadi panike, napetost, vrtoglavica, strah od gubljenja razuma i depresija.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • lena13 30.06.2010.

    hottie, pa mozda preko interneta?????? kak ti citas novine a da ih ne kupis??

  • alba 30.06.2010.

    hottie-zg možda je on poštar.

  • user_44620 30.06.2010.

    pa sta sami ne napravite prilog ili prevedete bar ljudima sa hr. titlovima jer nerazumiju svi njemacki.

Komentiraj...
Vidi sve komentare