To je to što me zanima!

Njemica katastrofu u Japanu nacrtala još prije godinu dana

Monja Greschner (16) je za natječaj na temu klime nacrtala dimnjake nuklearke i valove kako se obrušavaju na zgrade. Mediji su je proglasili 'proročicom'
Vidi originalni članak

Njemica Monja Greschner (16) je prije godinu dana nacrtala crtež koji prikazuje katastrofalni potres i tsunami u Japanu, piše Osthessen-News. Sliku je nacrtala u proljeće prošle godine za natječaj na temu klime na Zemlji. Ono što je Monja nacrtala, nakon godinu dana 'pogodilo' je Japan. Nacrtala je valove kako prelaze preko zgrada, ali i znak za nuklearnu opasnost te znanstvenika kako pokušava riješiti problem. Ni sama ne zna objasniti zbog čega je počela crtati baš valove i nuklearke. Osim što je pobijedila na natječaju, lokalni mediji su Monjinu sliku proglasili 'proročanstvom'.

Svoj crtež željela je prodati na aukciji i novcem od prodaje pomoći Japanu no pojavila se bolja ideja. Monja je osnovala zakladu za donacije koje će poslati stradalima.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • praljud 01.05.2011.

    Nebi se uzbuđivala na ovakav crtež. Prije svega, japansku katastrofu nije bilo teško predvidijeti da će ona biti, samo se nije znalo KADA bi se ona mogla dogoditi, što u crtežu nije navedeno. Japan je poznat po svom zemljopisnom položaju gdje su potresi česti, a sama riječ "tsunami" je japanskog porijekla i preuzeli su je možda svi jezici na svijetu. Osim toga, Japanski reljef je krcat planinama, brežuljcima, pa i vulkanima, od kojih je najpoznatiji tzv. "sveta planina Fuji". Doduše, neaktivan, ali nije teško zamisliti što bi bilo da se aktivira. Radijacija u crtežu mislim da vuče inspiraciju od atomske bombe, ali svatko tko je svijestan modernog doba, zna da svaka razvijena zemlja ima svoje nuklearke, a svi znamo da čak i ako je elektrana u najboljoj formi, ipak postoji i taj radioaktivni otpad. Sve u svemu, radi se o jednom opčenitom prikazu jedne apokaliptične budučnosti, koje smo svi svijesni i mislim da bi, bez potcijenjivanja, svatko mogao nacrtati tako nešto. Nego, mene više uzbuđuje crtić koji se zove "Tokyo Magnitude 8.0", japanski crtić iz 2009. Nisam ga još odgledala (ali hoću), ali ovdje se nudi točna magnituda, koja je više-manje pogođena.

  • dorka 30.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • MislavBilobrk 30.04.2011.

    16 godina pa ovako crta? ovako crta, pa još malo bolje, moja mala rodica, 4 godine ima :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare