To je to što me zanima!

Nobelovac tražio eutanaziju: Otišao je sretan, sa smiješkom

Dobitnik Nobelove nagrade za medicinu 1974., Christian de Duve, odlučio se na eutanaziju nakon pada u domu. Umro je okružen obitelji u svom domu u Belgiji
Vidi originalni članak

Nobelovac Christian de Duve zatražio je i dobio eutanaziju u 96. godini života. Belgijski liječnik i kemičar dobio je nagradu za medicinu 1974 godine, piše NDTV

- Smrt me ne plaši, ne bojim se onoga poslije jer nisam vjernik. Kada budem nestao, nestat ću, ništa neće ostati - rekao je prije mjesec dana za belgijski list Le Soir. Odlučio se na eutanaziju nakon pada u domu, ali je čekao da mu sin dođe iz SAD-a kako bi umro okružen obitelji.

- Bio je bistar i nije želio popiti pilule za smirenje prije injekcije. Pozdravio se s nama i otišao sa smiješkom - rekla je njegova kći Francoise.

Belgija je 2002. godine legalizirala eutanaziju pod određenim uvjetima. De Duve je druga poznata osoba u Belgiji koja je zatražila smrt pomoću eutanazije. Prvi je bio belgijski pisac Hugo Claus 2008. godine. 

Duve je diplomirao medicinu 1941. godine, a pet godina kasnije i kemiju na Katoličkom sveučilištu u Louvainu. Specijalizirao se za citologiju te je 1974., zajedno s Belgijancem Albertom Claudeom i Amerikancem Georgeom Paladeom dobio Nobelovu nagradu za istraživanje karcinoma.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • razmisli2x 09.05.2013.

    veliki covjek sa velikim djelima koja ostaju iza njega.neka mu je pokoj vjecni.

  • miladraga 08.05.2013.

    Lijepo spavajte...

  • optimistika 08.05.2013.

    laku noč veliki čovječe koji si učinio puno za čovječanstvo u svom ovdašnjem životu

Komentiraj...
Vidi sve komentare