To je to što me zanima!

Njemačka u lovu na teroriste: 'Htjeli su izvesti pravi masakr'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Francuske i američke obavještajne agencije dali su im imena 7 Iračana koji žive u Münchenu i koji su htjeli izvesti napad. Vjeruje se da su povezani s ISIL-om
Vidi originalni članak

Njemačka policija intenzivno traži sedam osumnjičenih terorista koji su se planirali raznijeti na željezničkim stanicama u München tijekom dočeka Nove godine.

Francuske i američke obavještajne agencije dali su Nijemcima imena sedmero Iračana koji žive u Münchenu i koji su htjeli izvesti pravi masakr . Policija vjeruje da su povezani s ISIL-om.

Razina terorističke opasnosti u Münchenu ostaje i dalje visoka , objavile su njemačke vlasti u petak nakon noći u kojoj su privremeno bile zatvorene dvije željezničke postaje zbog obavještajnih podataka o mogućim samoubilačkim napadima povezanim s ekstremističkim pokretom Islamskom državom.

Dvije željezničke postaje u petak rano ujutro otvorene su nakon što ih je policija zatvorila na Staru godinu no proglašena razina povišene opasnosti i dalje je na snazi.

POGLEDAJTE VIDEO: Zatvorene željezničke postaje u Münchenu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Još ju ne možemo ukinuti. Upozorenje na povišenu razinu opasnosti i dalje je na snazi - kazao je glasnogovornik policije.

On je rekao da je u tijeku nekoliko istraga, no da nitko nije uhićen.

Podsjetimo, u Njemačkoj su vlasti u četvrtak primile informaciju o prijetnji "bombaškog samoubilačkog napada" , rekao je na tiskovnoj konferenciji u Münchenu ravnatelj policijske uprave Hubertus Andrä, dodajući da je riječ o "pet do sedam" mogućih osumnjičenika. Po informacijama dobivenim od "prijateljskih obavještajnih služba", napad ISIL-a trebao se dogoditi "oko ponoći" u jednoj od dviju glavnih željezničkih stanica u Münchenu.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • santo domingo 01.01.2016.

    Pozdrav svima. Iz prve ruke vam govorim jer živim u tome najružnijem gradu i muslimani imaju sva prava, oni su se izborili da se po svuda križevi odbace, a oni se klanjaju sotoni..... Angela Merkel je sotonski izrod od soroša i Rothschilda, svakome jasno šta to znači, a to je 3 svjetski rat bez ispaljenog i jednog metka. Mi smo se trebali pokloniti Vladimiru Putinu i držati se zajedno sa svim kršćanima, i katolički i pravoslavni narod je jedan narod.

  • Sto Ti Mislis 01.01.2016.

    citam i vjerujem! katolibani puni mrznje, ustase u 2015. godini, jaki na jeziku slabici u zivo! ekipa, vi ste spodobe koji ste u drzavi koja ne moze sama sebe da hrani kamoli izbjeglice! jedan je veci lopov od drugoga, kradete drzavi pdv, radite na crno, folirate se kao da ste sveci jer ste navodno veliki katolici a crkva vas vidi svake tri godine na ponockoj jer ste pijani vec do 12h! smrdite po Zagrebu u tramvajima i busevima a dicite se svojim Evropostvom! popisam vam se na mentalitet, nacionalizam, fasizam, ustastvo, "domoljublje" a ponajvise se popisam na gastarbajtere poput ovog Mata1 kojem u Njemackoj izbjeglice bez rijeci Njemackoga kradu posao njegovoj djeci! konjino, sa si ih odgojio malo bolje ne bi im izbjeglica "krala" posao!

  • prajdali 01.01.2016.

    Gospođo Merkel ovaj put su "prijateljske službe" spasile stvar i provukli ste se.Što će biti slijedeće put ? Ovi neće odustati od pravljenja kaosa u Europi.Europljani će se sa gorčinom sjećati vaše "politike".

Komentiraj...
Vidi sve komentare