To je to što me zanima!

"Noć vještica" nije bezazleni karneval, to je predvorje pakla

Na međunarodnoj konvenciji egzorcista, na kojoj se okupilo oko 300 egzorcista iz cijelog svijeta, papa Franjo poručio je da ''opsjednutima trebaju pružiti puno ljubavi''
Vidi originalni članak

Vi pomažete onima koji pate zbog đavoljeg utjecaja. Crkva takve ljude želi primiti i pomoći im, rekao je papa Franjo na konvenciji na kojoj je bilo tristotinjak egzorcista iz cijelog svijeta.

- Mnogi tvrde da je Noć vještica bezazleni karneval, no istina je puno mračnija. To je predvorje pakla i uvijek je više zahtjeva za egzorcizmom u to vrijeme - rekao je glasnogovornik međunarodne udruge egzorcista Valter Cascioli.

- Vi koji se bavite ovim poslom, opsjednutima pružite puno ljubavi. To je najvažnije - poručio im je papa Franjo, koji je i sam prošle godine odradio nešto što su mnogi nazvali egzorcističkim obredom.

Vjernika u kolicima, koji je tvrdio da je opsjednut, primio je za glavu i pokušao iz njega istjerati đavla. No Vatikan je opovrgnuo da je to bio pravi egzorcistički obred, a muškarac je rekao da ga Papa nije izliječio. No navodno je, nakon što ga je Franjo dotaknuo, ponovno prohodao.

"Nisam egzorcist, samo pomažem"

Na rimskoj konvenciji bio je i poznati zadarski egzorcist Milivoj Bolobanić koji je 30 godina istjerivao vraga iz ljudi. Iako je tvrdio da nije egzorcist, od Crkve je dobio dopuštenje da obavlja takve obrede.

- Samo sam želio pomagati ljudima i to ću nastaviti raditi - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 170

  • amon_amarth 06.11.2014.

    kao prvo, noć vještica nije američka izmišljotina. taj običaj je izvorno od starih kelta, koji su živjeli u europi, i bilo ih je svuda po malo, haha, pa vjerojatno i na ovim prostorima.amerikanci su tome samo dali svoj štih. a dragi moji veliki hrvati i veliki kršćani. pitajte se. jesu li naši stari verovali u isusa. i kada je uopće došao isus na ova područja? u što su vjerovali prije nego im je kršćanstvo nametnuto? i zašto o tome naša djeca ne uče u školi? nije li sramota da uče o vjerovanjima egipćana, rimljana, grka, a svoje ne znaju? gdje su Perun, Svarog, Vesna i ekipa? ne razumijete da će za nekoliko godina ili desetljeća, islam netko nametnuti vašoj djeci, kao što je našim starima bilo nametnuto kršćanstvo. i onda će hrvati biti te vjere. nasilje vas je uvjerilo u isusa, i postojanje sotone, tako će vas nasilje opet, nažalost uvjerit u alaha. otvorite oči

  • TomislavVeg 06.11.2014.

    Klaun u bijeloj haljini je nešto poručio na konvenciji još većih klaunova i pajaca. Ko crkvu shvaća skroz ozbiljno ne može biti baš normalna osoba i takvih se treba kloniti u širokom luku...

  • IvanBrtan_1 06.11.2014.

    kaze papa koji je neki dan izjavio da je zemlja nastala tzv.velikim praskom!toliko o ucenju biblije

Komentiraj...
Vidi sve komentare