To je to što me zanima!

Nogometaš u bolnici: Nakon utakmice dobio šakom u glavu

Milan Prljić (26) je završio u bjelovarskoj bolnici nakon nogometne utakmice u Predavcu. Njega je napao bivši nogometaš (52) nakon čega je pao i udario glavom u beton
Vidi originalni članak

Nakon utakmice krenuo sam u svlačionicu, kad sam osjetio udarac u leđa od kojeg sam posrnuo. Okrenuo sam se da vidim tko me je grubo odgurnuo, i tada me je šakom udario meni nepoznati čovjek. Pao sam i udario glavom u beton. Neko vrijeme sam bio bez svijesti, kazao nam je, Milan Prljić, 26-godišnji nogometaš Croatie iz Grabrovnice, kojeg smo posjetili  u bjelovarskoj Općoj bolnici. On je kolima Hitne prevezen na Odjel intenzivne njege u nedjelju nakon utakmice između domaćeg Dinama iz Predavca i Croatie iz Grabrovnice.

Susret koji je odlučivao o prvaku 4. regionalne lige, je obilovao brojnim grubostima, ali se sudac nije usudio izvući crveni karton i na taj način smiriti strasti u kojima su prednjačili domaći nogometaši. Prljić kaže da nije bilo razloga da utakmica ne protekne u korektnoj igri, jer su gosti iz naselja pokraj Pitomače u prvih 20-tak minuta odlučili utakmicu u svoju korist. Poveli su s visokih 4:0, što je uz tri boda prednosti s kojima su došli gosti bilo nedostižno za domaćine. Znajući da ih očekuje utakmica u kojoj će domaćini sve učiniti kako bi bodovno „uhvatili“ Croatiu, predsjednik gostujućeg kluba, Ivan Kostelec, je zatražio od policije dodatno osiguranje. Kaže da se policija nije iskazala pravodobnom reakcijom. Pored toga je nedopustivo da službene osobe tuku igrače gostiju umjesto da pokušaju održati red. 

Iz  PU bjelovarsko–bilogorske su nam kazali da je gostujućem igraču zadao udarac 52-godišnji voditelj javnog okupljanja, ne navodeći ime napadača. 

- Igrač je tom prilikom zadobio tjelesne ozljede, zbog čega mu je pružena liječnička pomoć. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije i kvalifikacije ozljeda koje je zadobio 26-godišnjak slijedi podnošenje adekvatne pismene prijave protiv 52-godišnjaka. Zbog angažiranja redara koji nisu osposobljeni za obavljanje poslova redarske službe protiv odgovorne osobe nogometnog kluba slijedi podnošenje Optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanja nereda na športskim natjecanjima – stoji u odgovoru policije. 

Iako je Prljić ležao u bjelovarskoj bolnici nitko iz redova domaće momčadi iz par kilometara udaljenog Predavca nije našao za shodno da posjeti mladića u bolnici, što je doista neshvatljivo.

Predsjednik Dinama iz Predavca Mirko Radić kazao je da osuđuje svaki oblik nasilja, te mu je žao što se to dogodilo i da je 52-godišnji Ž. B., bivši igrač Dinama iz Predavca, podnio ostavku na članstvo u IO.  

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ales2 31.05.2016.

    uloviti starog konja i streljati ga, cijelu njegovu obitelj doživotno na goli otok.

  • shibay 30.05.2016.

    Željko Bačić uz to što je teška sirovina,još je i politički angažiran i nekakav ˝˝vijećnik˝ u općini Rovišće tako da je ovoj priči trebalo dobrih deset dana da je netko objavi...

  • unum 30.05.2016.

    Kaže jedan sudac: dolazim ti ja suditi utakmicu jedne seoske lige, pogledam gledatelje svi drže pumpe za bicikle..., a svi došli pješice., pa sad ti sudi protiv domaćina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare