To je to što me zanima!

Nova anketa: Čak 63 posto ispitanika želi na nove izbore

Rezultati se odnose na IV. izbornu jedinicu koja obuhvaća Virovitičko-podravsku županiju i Osječko-baranjsku županiju gdje bi SDP-ovi birači u najvećem broju izašli na prijevremene izbore
Vidi originalni članak

Prema novoj anketi RTL-a koju je provela Promocija plus čak 63 posto ispitanika smatra da Hrvatska treba ići na prijevremene parlamentarne izbore. Protiv je 24,3 posto anketiranih, a neodlučnih je nešto više od 12 posto.

Rezultati se odnose na IV. izbornu jedinicu koja obuhvaća Virovitičko-podravsku županiju i Osječko-baranjsku županiju gdje bi SDP-ovi birači u najvećem broju izašli na prijevremene izbore (96,5 posto), dok bi na glasačka mjesta došlo najmanje HDZ-ovih birača, samo 33,8 posto.

Na pitanje o tome kada žele na izbore, najviše ispitanika, njih 45 posto, kaže - što prije. Ukupno čak 95 posto ispitanika želi da se izbori održe ove godine, dok manje od dva posto na birališta želi dogodine.

Kada bi se izbori održavali narednog vikenda na njih bi izašlo 44,3 posto ispitanika iz IV. izborne jedinice, dok gotovo 29 posto sigurno ne bi glasalo.

Najviše glasača dalo bi glas HDZ-u, njih 30,4 posto, a za SDP bi glasalo njih 27,7 posto. HDSSB i Živi zid gotovo su izjednačeni na devet posto, a Most bi biralo svega 5,6 posto glsača.

Kada se to preračuna u mandate HDZ bi ih dobio šest, SDP pet, a HDSSB-u, Živom zidu i Mostu pripao bi po jedan mandat.
 

Idi na 24sata

Komentari 436

  • Kamocemo_20 23.05.2016.

    .. 1. Ekonomska katastrofa zapocela je u vrijeme prve vladavine HDZ-a (1991-2000); 2. Cak je i Ivica Racan, u svom mandatu dokinuo nelikvidnost u zemlji, izgradio autocestu za 3 milijarde eura, ostvario rast od 6 posto uz zaduženje manje od 10 milijardi eura....... 3. A onda je došao Sanader, Jack rasparac državne blagajne, i ulupao 24 milijarde eura - u ništa!... Dvadeset i cetiri milijarde eura u šest godina! To se zove domoljublje..........Pritom podsjecam i na citavu seriju skandala, od dvostrukog bojanja tunela na autocesti, zapošljavanja stranackih "vojnika" u HEP-u, HAC-u i ostalim državnim tvrtkama, odradivanje poslova u HDZ-u, prodaju struje po cijenama nižim od nabavne, Brodosplitove provizije, aferu Hypo i brojne druge.

  • toreador 23.05.2016.

    Novi izbori?Pitanje:Kako motivirati glasače da glasuju u što većem broju?Jerbo ćemo dobiti opet gemišt.

  • IvanKrajc 23.05.2016.

    Ne znam.Ova drzava je mrtva kobila a ovo sa novim izborima je samo mrcvarenje lesine.Ne idem na nikakve izbore.Nek propadne drzava.To i cekam.Kad sve propadne bit ce posla za sve jer ce sve ponovno trebat gradit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare