To je to što me zanima!

Nova drama u Sredozemlju: U havarijama poginulo 23 ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Brod s migrantima imao je nesreću ispred Rodosa. Poginulo je troje ljudi, među njima dijete (4). Još je jedan brod u Sredozemlju pozvao poziv upomoć
Vidi originalni članak

Nakon što se tijekom vikenda u Sredozemnom moru prevrnuo brod na kojem je bilo 950 migranata , od kojih je bilo 50-ak djece i 200 žena, u ponedjeljak su još dva broda doživjela havariju.

Brod s migrantima imao je nesreću ispred obale grčkog otoka Rodosa . Poginulo je troje ljudi, od kojih jedno dijete (4). Spašeno je 93 ljudi, a 30 ih je završilo u bolnici. Koliko je ljudi ukupno bilo na brodu, još se ne zna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oko 13 sati brod na kojem je oko 300 ljudi, pozvao je poziv u pomoć, izvijestila je Međunarodna organizacija za migraciju u Ženevi. Navodno je poginulo 20 ljudi. Sve su to zasad neslužbene informacije i još se ne zna točna lokacija broda, piše Bild.

Broj izbjeglica iz Afrike i s Bliskog istoka koji su se utopili u Sredozemnom moru iz dana u dan raste. Zbog toga je nekoliko šefova vlada u EU pozvalo ministre članica na hitni sastanak.

- Više zemalja EU mora preuzeti odgovornost za izbjeglice - kazao je švedski ministar pravosuđa i migracije Morgan Johansson. Iz ureda njemačke kancelarke Angele Merkel poručili su da je "Europa kontinent koji se obvezao na humanost i koji mora tražiti odgovore i rješenja za ovakve situacije iako to nije jednostavno".

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Danmax 21.04.2015.

    Jos nam samo ovi fale da nam dodju na grbaču živit, imamo mi i previše naših domaćih "crnaca" koji su nam dovoljan uteg i problem oko vrata. Pustiš njih par, evo ti još malo pola Afrike u Europu.

  • agoodman 20.04.2015.

    iskreno me zaboli za sve te migrante sta umiru na moru

  • pješak 20.04.2015.

    ""- Više zemalja EU mora preuzeti odgovornost za izbjeglice - kazao je švedski ministar...."" hm..hm... Čini mi se da se tom ministru Hrvatska mota po glavi! Evo tih imigranata vrlo brzo k nama! K nama će ih usmjeriti ovi odozgo! Znaju da smo mi poslušni i da se ne nećemo protiviti, mi smo i tako njihova kolonija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare