To je to što me zanima!

Nova istraživanja: Torinsko platno ipak nije krivotvorina?

Torinsko platno, ili kako ga nazivaju Sveto, je jedna od najpoznatijih kršćanskih relikvija. Ime je dobilo po Katedrali sv. Ivana Krstitelja u Torinu gdje se čuva
Vidi originalni članak

Znanstvenici su u najnovijim istraživanjima došli do zaključka da Torinsko platno možda nije krivotvorina, piše u četvrtak Daily Mail. Naime, zaključili su da platno potječe iz vremena između 300. godine prije nove ere i 400. godine nove ere što znači da je vrlo lako moguće kako je Krist doista u tom platnu bio položen u grob. 

Torinsko je platno dugo oko pet metara i na njemu se vide obrisi čovjeka duge kose i brade te krvave mrlje na mjestima gdje su, kako se vjeruje, bile čovjekove ruke i noge. 

Torinsko platno, ili kako ga nazivaju Sveto platno, je jedna od najpoznatijih kršćanskih relikvija. Ime je dobilo po Katedrali sv. Ivana Krstitelja u Torinu gdje se čuva. Tkanina navodno predstavljala pokrov u koji je zamotan Isus nakon smrti na križu. O platnu se godinama raspravlja i neki misle da je riječ o krivotvorini. 

Idi na 24sata

Komentari 158

  • KristinaSiget 09.04.2013.

    E to je to, ugljik iz 13.st, gledala dokumentarac! ;-)

  • vojsku na granicu! 06.04.2013.

    rodjo evo ti lajk

  • Ban Forum 30.03.2013.

    Svi koji vjeruju da je ovo platno na koje se nakon umatanja preslikao Isusov lik mogu uvaliti glavu u boju i onda nabaciti neku krpu na glavu, pa vidjeti rezultat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare