To je to što me zanima!

Nova koalicija: Kajin i 5 malih stranaka delaju s Bandićem

Stranka Damira Kajina koji se čitavu političku karijeru profilira kao borac protiv korupcije u Istri, ušla je u koalciju sa strankom zagrebačkog gradonačelnika
Vidi originalni članak

Stranka Damira Kajina koji se čitavu političku karijeru profilira kao borac protiv korupcije u Istri, ušla je u koaliciju sa strankom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Zajedno s Kajinovim Istarskim demokratima, Bandiću su se pridružile još četiri stranke: Demokratska stranka žena, Hrvatska radnička stranka, Zeleni savez i Zelena stranka. Već prošli tjedan je Bandić prigrlio i Stranku umirovljenika Lazara Grujića. Iako su stranke brojne, njihovi rezultati su mršavi. Kada bi se pozbrajali svi oni koji su glasali za njih na prošlim ili pretprošlim izborima, teško da bi prešli izborni prag od pet posto u svakoj izbornoj jedinici. 

Izuzetak su Istarski demokrati koji su osnovani lani, pa nisu sudjelovali na parlamentarnim izborima.

Unatoč tome, Bandić diže moral porukama da ne ide sudjelovati na izborima nego pobijediti. Kaže da nemaju vremena ni lijevo ni desno, nego moraju pravo.

Kajin je dosad često izjavljivao da su USKOK-ove optužbe protiv Bandića minorne u odnosu na ono što se događa u Istri. Medijima je izjavio da je shvatio da je Bandić bio dio političkog progona.

- Nitko neće poštenije i iskrenije zastupati građane Istre od mene i nitko neće napraviti za Zagreb više od Bandića - poručio je Kajin koji bi trebao nositi listu za izbore u 8. jedinici koja obuhvaća Istru i zapad Primorsko-goranske županije.

Inače, Bandić je već preoteo neke članove HDZ-a u Vukovaru, DC-a u Zagrebu i bacio se na osnivanje ogranaka stranke po Hrvatskoj. Navodno će imati kao partnere još neke jake lokalne osobe. Kao i druge velike koalicije, savezništva su stvorena kako se ne bi rasipali glasovi na izborima kada će svaki birač biti važan. Velike, poneka čudne koalicije će obilježiti ovogodišnje izbore.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • zmajamaja 23.09.2015.

    e,ajmo sad fino MI narode koalirat zajedno,tražit jednako pravo na izborima,i sve ih preć! pa nek oni šaraju tamo međusobno kako tko i sa kim hoće,ami ćemo jednostavno glastati sami za sebe :D

  • vilim 23.09.2015.

    Onaj već otrcani izraz politika je kurva uvijek sam nastojao što manje koristiti upravo zbog te ofucanosti i sada gle čuda, najveći borac protiv korupcije u Istri koalira s najvećim k*********m u gradu Zagrebu protiv kojeg DORH iz tjedna u tjedan pokreće nove istražne radnje !!..

  • Lina39 23.09.2015.

    Pa kada će ovi isluženi političarinapustiti političku scenu.Dosadni,istrošeni,neosjetljivi za probleme naroda jer imaju sve za dobar život i ne mogu i ne žele razumjeti "gladne"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare