To je to što me zanima!

Nova kontroverzna odluka: Trump pomilovao bivšeg šerifa

Samoproglašeni "najopasniji šerif u Americi", poznat je po nelegalnom progonu imigranata i istrazi neutemeljenih tvrdnji kojima je Trump dovodio u sumnju Obamino državljanstvo
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump pomilovao je u petak navečer kontroverznog šerifa iz Arizone Joea Arpaia (85) koji je osuđen jer je bio pretjerano revan u proganjanju ilegalnih imigranata.

"Danas je predsjednik Donald J. Trump odobrio predsjedničko pomilovanje Joea Arpaia, nekadašnjeg šerifa okruga Maricopa u Arizoni", piše u priopćenju Bijele kuće. "Šerif Joe Arpaio sada ima 85 godina te nakon više od 50 godina izvrsne službe našoj zemlji zaslužuje predsjednički oprost", nastavlja se u priopćenju.

Riječ je o prvom predsjedničkom pomilovanju Trumpove administracije. Samoproglašeni "najopasniji šerif u Americi", poznat je po nelegalnom progonu imigranata i istrazi neutemeljenih tvrdnji predsjednika Trumpa kojima se dovodilo u sumnju američko državljanstvo bivšeg predsjednika Baracka Obame.

Predsjednik naziva nekadašnjeg šerifa "patriotom" a na Twitteru piše: "Štitio je Arizonu!"

Arpaio se također poslužio predsjednikovom omiljenom društvenom mrežom kako bi mu zahvalio.

"Počašćen sam i nevjerojatno zahvalan predsjedniku Trumpu. Želim što prije ostaviti to poglavlje iza sebe i pomoći #MAGA (Trumpov slogan: Make America Great Again)".

Šerif Joe je osuđen krajem srpnja jer je prekršio naredbu saveznog suca kojom mu se zabranjuju diskriminacijske ophodnje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Bockobocko 26.08.2017.

    Prestanite dezinformirati javnost. Šerif Arpaio je smanjio stopu kriminala u svom okrugu za 30% u deset godina, unatoč opstrukcijama Obamine administracije i povećanju broja imigranata koji su glavni motor povećanja stope kriminala u toj pograničnoj državi. Za razliku od tog uspjeha, suzbijanje politike 'rasnog profiliranja' (što je drugi naziv za politiku da policija ne smije progoniti kriminalce nego jednako sve građane) je u Obaminom Chicagu povećala u zadnjih par godina stopu ubistava za više nego dvostruko, a većina žrtava su crnci koji ginu u pljačkama i sukobima narko-bandi crnih dilera.

  • Nananaci 26.08.2017.

    "diskriminacijske ophodnje" usudio se primjetiti koja je boja kože ilegalaca

  • Jimmy 26.08.2017.

    Ne lažite narod. Protiv šerifa su podnijeli prijavu jer su tvrdili da profilira ljude i više kontrolira određene skupine ljudi. Ako npr. imigranti počine neproporcionalno više kriminala, normalno da će ih više kontrolirati. No to nije razlog zašto je kažnjen. Kažnjen je jer po odluci suda za vrijeme istrage nije smio raditi a on je rekao da nema vremena biti na plaćenom godišnjem jer na ulici ima previše posla. Bio je žrtva političkog linča!

Komentiraj...
Vidi sve komentare