To je to što me zanima!

Nova kriza u Britaniji: Johnson je izgubio većinu u parlamentu

Vođa britanskih oporbenih laburista Jeremy Corbyn u utorak je rekao da je spreman boriti se za izbore 14. listopada, ali s "mehanizmom" koji bi omogućio odgodu datuma Brexita
Vidi originalni članak

Britanski premijer Boris Johnson izgubio je većinu u parlamentu danas poslijepodne nakon što je jedan od njegovih zastupnika prešao u stranku Liberalni demokrati koja je proeuropski orijentirana.

Riječ je o Phillipu Leeju koji se oporbi priklonio u trenutku kada je Johnson počeo davati svoju izjavu o summitu G7 koji se održao prošloga mjeseca, javlja Reuters

- Došao sam do zaključka kako ne mogu služiti svojim biračima i najboljim interesima svoje zemlje kao konzervativac, rekao je Lee.

Lee optužuje Johnsonovu vladu da "koristi političku manipulaciju, zlostavljanje i laži".

Čelnica liberalnih demokrata Jo Swinson tvitala je da se Lee priključio njezinoj stranci, koja se protivi Brexitu "u najključnijem trenutku".

U PARLAMENTU V. Britanija: Protivnici Brexita bez sporazuma traže raspravu

Oporba traži izbore i odgodu Brexita

Vođa britanskih oporbenih laburista Jeremy Corbyn u utorak je rekao da je spreman boriti se za izbore 14.  listopada, ali s "mehanizmom" koji bi omogućio odgodu datuma Brexita, javlja Reuters.

Corbyn već dulje vrijeme govori da priželjkuje prijevremene izbore kao bi konzervativce zbacio s vlasti, no neki u njegovoj stranci se pribojavaju da će Johnson iskoristiti izbore kako bi Veliku Britaniju izveo iz Europske unije bez sporazuma tako što će zaobići parlament.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • crazy mind 03.09.2019.

    ak' se ne potuku nebu nist vredilo :-)

  • 03.09.2019.

    mi smo u banani, a oni su u totalnom rasulu..

  • 24 SATA NON-STOP 03.09.2019.

    jos jedan boris, isto svijetle puti, samo nijemac... je prije dosta godina napravio gresku u londonu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare