To je to što me zanima!

Nova opasna zabava: Drogiraju se plinovima iz zapaljenih kanti

Pošast se prvi put pojavila 2007. u Južnom Yorkshireu kada je u samo četiri mjeseca spaljeno oko 40 kanti za smeće. Čini se kako je opasna zabava među djecom opet popularna
Vidi originalni članak

Bizaran i opsan trend širi se među mladima u Velikoj Britaniji. U nedostatku novca za kupnju opijata, maloljetnici pale plastične kante za smeće i udišu plinove. javlja Mirror.

Kompanija Businesswaste.co.uk tvrde da svakim danom primaju sve više poziva od vlasnika kojima su kante spaljene.

- Dobili smo dojave građana iz Wolverhamptona, Hulla, Glasgowa i Swindona - kažu.

Pošast se prvi put pojavila 2007. u Južnom Yorkshireu kada je u samo četiri mjeseca spaljeno oko 40 kanti za smeće, a policija je izdala upozorenje vlasnicima da ih na vlastitu odgovornost ostavljaju pred kućama.

No čini se kako je bizarana zabava opet postala popularna. Mnogi građani incidente ne prijavljaju policiji pa je teško utvrditi koliko je zapravo bilo ovakvih slučajeva u posljednje vrijeme.

Stručnjaci upozoravaju da udisanje plinova, koji nastaju sagorijevanjem obojenih plastičnih kanti, može biti opasnije od 'snifanja' ljepila ili benzina. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Otorinac 29.03.2017.

    i kod nas se drogiraju smradom iz kanti jer kopaju po smeću tražeći hranu i boce za prodat

  • Onlyblindseethetruth 25.03.2017.

    Znaci koji su to propaliteti "ajmo plait kante za smece i nadrogirat se",kupi domestos i smrci brate dok ne vidis ispred sebe,problem je sto djeca to rade da bi bila "fora" to nije jer ja hocu nego "jer mi je frend reko da sam papak ak ne probam"!

  • škver 24.03.2017.

    Tko ima para smrće koki, a tko nima smrće škovace!! Koliko para,toliko igara!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare