To je to što me zanima!

Nova pošiljka stigla u Zagreb: Poslali 4 tone zaštitne opreme

z UNICEF-ovog skladišta u Kopenhagenu danas su u Zagreb stigle maske, zaštitne rukavice, zaštitna odijela, vreća za sigurno odlaganje medicinskog otpada...
Vidi originalni članak

Danas je u Zagreb stigao prvi dio profesionalne zaštitne i medicinske opreme koju je UNICEF nabavio kako bi odgovorio na trenutnu krizu izazvanu koronavirusom.

Iz UNICEF-ovog skladišta u Kopenhagenu danas je dostavljeno 4 tone opreme koja uključuje:
30 000 profesionalnih medicinskih maski (FFP2 i FFP3)
30 000 zaštitnih rukavica
18 000 zaštitnih odijela, kuta i pregača
4 000 vreća za sigurno odlaganje medicinskog otpada
2 500 tisuće zaštitnih kapa
130 pari zaštitnih gumenih čizama.

- Obzirom na rastuće potrebe i izazove uzrokovane pandemijom koronavirusa UNICEF nastavlja kampanju i poziva partnere, medije, tvrtke i građane da se uključe i podrže kampanju svojim donacijama - objavio je UNICEF.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • purgerica prva 30.03.2020.

    U ljekarne stifle one zelene maskice al sad 10 kom za 120 kuna. Prije 100 kom 36 kuna. Hoće li drćžavni inspektorat ovo ludilo zaustaviti? Il će se ljekarnici izvlačiti natržišnu cijenu. Koja je ovo sve prevara.

  • laky03348 30.03.2020.

    dali će i ostatak hrvatske dobiti koju maskicu ili nešto od te silne pomoći ili je samo Zagreb Hrvatska?a nas ostale tko kao i inaće tko hebe.Mi ostali smo samo tu kad su izbori,i kad treba novac dati.

  • B.L.Devín 30.03.2020.

    Bog ili sudbina (kak ko voli) kaznjavaju ohole i lakomislene. Europa je zbog pohlepe, i lakomislenosti preveliki dio svoje industrije premjestila u Kinu (sto su oni itekako znali iskoristiti i koriste) Indiju, Tursku,,,,,,,,,,Hrvatska je jos k tome svoju industriju i unistila. I rezultat i kazna su tu. Korona svima i Hrvatska koja se more usporediti sa socijalnim slucajevima karitasa i korisnicima puckih kuhinja,, s tim da u prilog spomenutima ipak ide jedna cinjenica. Mnogi od njih ipak nisu sami krivi sto su socijalni slucajevi karitasa i korisnici puckih kuhinja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare