To je to što me zanima!

Nova prijetnja: 'ISIL će Europu napadati iz zraka, dronovima!'

Sigurnosni stručnjaci su na 'Intelligence & National Security' samitu u Washingtonu iznijeli upozorenja da je samo pitanje vremena kada će teroristi za svoje napade početi koristiti i komercijalne dronove.
Vidi originalni članak

Ponajveći gradovi Europe i SAD-a uskoro bi se ponovno mogli naći na meti terorista vjernih tzv. 'Islamskoj državi', potvrdili su sigurnosni stručnjaci u Washingtonu na samitu posvećenom nacionalnoj sigurnosti. No, u bliskoj budućnosti terorističke bi organizacije napade mogle izvršavati dronovima i to modelima koji su vrlo lako dobavljivi u trgovinama i online. 

U Washingtonu su se, piše Daily Mail, okupili ponajveći sigurnosni stručnjaci iz Velike Britanije, Kanade i Njemačke. 

Njemački stručnjak Friedrich Grommes izjavio je da bi dronovi mogli biti 'sljedeći korak u taktikama Islamske države, iako su komercijalno dostupni dronovi premali da nose veće bombe.' 

Ipak, oni bi sasvim lako mogli nositi tzv. 'prljave bombe', tj. bombe koje bi raspršivale otrove ili kemikalije. 

Grommes je također naglasio da su posljednje terorističke napade izveli 'vukovi samotnjaci' koji nisu dobili naredbe iz redova Islamske države, samo su bili inspirirani njome. I to je, kaže, budućnost terorizma - 'džihad bez predvodnika'. 

Idi na 24sata

Komentari 94

  • PRAVILO BROJ 8 10.09.2017.

    ma nema frke to ce se kod nas rjesavati cim zavrsi drugi svjetski rat

  • ッi シ 10.09.2017.

    sve ocistiti^^

  • Cipelcug 10.09.2017.

    A da ovi pametnjakovići snime i film na temu napada upotrebom dronova i lociranju dronova putem kamera. Nekada sam gledao i film o sigurnosti nebodera blizanaca i o mogućem rušenju putem napada aviona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare