To je to što me zanima!

'Nova Vlada umanjuje zločine fašista i guši slobodu medija'

Njemački Spiegel Online na svojoj naslovnici bavio se situacijom u Hrvatskoj nazivajući našu zemlju "novom Mađarskom". Pišu da Hrvatska ima novu vladu koja zauzdava medije
Vidi originalni članak

Njemački Spiegel Online na svojoj naslovnici bavio se situacijom u Hrvatskoj nazivajući našu zemlju "novom Mađarskom". Pišu da Hrvatska ima novu vladu koja zauzdava medije, a nacionalnistički ton sve je glasniji. 

U tekstu se među prvima spominje ministar kulture Zlatko Hasanbegović:

- U posljednjih 100 dana Hasanbegović je već učinio puno. Minorizirao je fašističke zločine, ukinuo financijske potpore nekim medijima i kulturnim projektima. Na televiziji i u školama zahtjeva više patriotizma - piše Spiegel.

Podsjećaju i da je Povjerenik Vijeća Europe za ljudska prava, Nils Muiznieks, za svoje posjete Hrvatskoj u izjavio: 

- Socijalna kohezija i pluralizam su pod prijetnjom u Hrvatskoj.

Spiegel podsjeća i na "čišćenje" na HRT-u kao i na ukidanje satirične emisije Montirani proces. Spomenuli su i slučaj bivšeg ministra Crnoje i njegovu namjeru stvaranja registra izdajnika.

- Nova Vlada je za svoje osnovne ciljeve postavila smanjenje duga, povećanje konkurentnosti, smanjenje nezaposlenosti, a umjesto reformi zasad smo u Hrvatskoj vidjeli samo borbu u području kulture i ograničenje slobode medija - piše Spiegel.

Idi na 24sata

Komentari 237

  • kamenjar 04.05.2016.

    Jedini fašisti kojih se ja sjecam su cetnici 90-ih ali smo im dali i po dupetu i po repu i opet cemo ako ovako nastave rezati i lajati !!!!

  • Lun@ 777 03.05.2016.

    U par navrata nam stranci daju "pljuske", mislim ovoj Vladi. Izgleda da nas bolje poznaju, nego neki ovdje na portalima. Zato bi očito i trebalo ugušiti slobodu medija. Nadam se da vam neće proći mrzitelji naroda.

  • KamoCemo_27 03.05.2016.

    Kakva se gamad ustaško-muslimsnska te klro-fašisticka i nacisticka nametnula hrvatskoj ,a svi su došli ili iz Kanade ili iz Bosne .... muslim Hasan Begovic pisao za ustaško glasilo Nezavisna Država Hrvatska u kojem je objavljena i njegova slika s notornim korisnikom kokaina Velimirom Bujancem.............ne brinite , leti Hasan Begovic uskoro , zapadne ambasade vec su na nogama . ......

Komentiraj...
Vidi sve komentare