To je to što me zanima!

Novac i gorivo ipak stižu na brodove sisačke tvrtke u Srbiji

Priču o teškoj situaciji brodara tvrtke Dunavski Lloyd Sisak objavio je 24sata. Direktor Pavlak zaustavio je brodove u Srbiji jer partner nije uplatio 300.000 eura
Vidi originalni članak

Nakon što su 24sata objavili da brodari tvrtke Dunavski Llyod Sisak gladuju u Srbiji i da nemaju gorivo, pomoć im na kraju ipak stiže.

I uprava tvrtke i brodari potvrdili su da su na putu i gorivo i novac za ljude koji su brodovima trebali krenuti Dunavom za rumunjsku crnomorsku luku. Direktor tvrtke Hrvoje Pavlak kaže da je brodove zaustavio u Srbiji jer njihov srbijanski partner, tvrtka Elixir Grupa, koja je i unajmila brodove za prijevoz tereta, nije platila dug od 300.000 eura.

- Očekujemo da će novac stići ovaj tjedan pa ćemo svojim ljudima moći isplatiti i zaostatke od šest plaća - rekao je Pavlak. Kaže uz to da je u posljednjih 21 mjesec, radnicima isplaćeno 19,5 plaća. Dodaje i da se tvrtka našla u problemima jer im je početkom godine netko ukrao poklopce s barže koja je bila usidrena u Luci Beograd. Barža se potopila, a šteta, zajedno s izgubljenom dobiti, je oko 100.000 eura. Uz to, i krajem prošle godine jedan njihov brod nasukao se na Dunavu u rumunjskoj luci pa je tvrtka i tamo imala štetu od 100.000 eura

Pavlak kaže da je zbog svega toga tvrtka zapala u probleme, ali da se bore. Iz Sindikata pomoraca Hrvatske upozoravaju upravu tvrtke Dunavski Lloyd, inače u vlasništvu obitelji bivšeg HDZ-ovog zastupnika i sisačkog gradonačelnika Darka Pavlake, da će poduzeti konkretne mjere ako se stanje u Srbiji ne popravi.

- Ako brodari ne dobiju dovoljno goriva i novca za hranu te druge troškove, organizirat ćemo se i autima otići po ljude. Vratit ćemo ih kući, a na njegove brodove poslati policiju - upozorava Neven Melvan iz sindikata.


Idi na 24sata

Komentari 13

  • cipiripi35 01.04.2014.

    ´´...Uz to, i krajem prošle godine jedan njihov brod nasukao se na Dunavu u rumunjskoj luci pa je tvrtka i tamo imala štetu od 100.000 eura...´´ - Neću te nazivat gospodinom jer to nikako nisi, niti si zaslužio da ti se obraćam sa vi... Pavlače, nećeš pohvaliti posadu toga broda kako su samo pumpali vodu, i pokušavali spasiti barže dok su im ruke oticale od silnog paljenja pumpe...? Niti ćeš reći kako je ista ta posada ostala bez hrane... I bila ukrcana 2 mjeseca, i to za vrijeme Božićnih blagdana, bez obitelji, i bez mogućnosti javljanja istoj...?? Znaš samo okrenuti sve u svoju korist... A zašto ti se dešava sve to s baržama?? Jer ukrcavaš nestručne Ukrajince na brodove protiv zakona....koji ti samo štetu prave...brodovi i barže su ti poluispravni, a radnici ti rade bez zaštitne opreme koju godinama nisu vidjeli... A bome niti plaće nisu vidjeli već dosta vremena... !! Zar te nimalo ne zanima kako radnici i njihove obitelji preživljavaju?? I da... Radnicima je stalo da se HRB Dunavski Lloyd oporavi od svega ovoga i da konačno krene kao nekada...Ali tebi očito nije stalo!! MA KAKO TE SAMO NIJE BOGA STRAH !!!

  • mvb234 01.04.2014.

    te sve silne štete koliko ja znam svaki objekat u dunavskom lloydu je osiguran znači dobit će novce a sve ljude laže to ti je profesija a mali je običan konobar

  • POTPEC 31.03.2014.

    Još jedan pošteni KRADEZEOVAC. Bože moj koliko ih ima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare