Obavijesti

News

Komentari 13

Novac i gorivo ipak stižu na brodove sisačke tvrtke u Srbiji

Novac i gorivo ipak stižu na brodove sisačke tvrtke u Srbiji
4

Priču o teškoj situaciji brodara tvrtke Dunavski Lloyd Sisak objavio je 24sata. Direktor Pavlak zaustavio je brodove u Srbiji jer partner nije uplatio 300.000 eura

VIDEO

Nakon što su 24sata objavili da brodari tvrtke Dunavski Llyod Sisak gladuju u Srbiji i da nemaju gorivo, pomoć im na kraju ipak stiže.

I uprava tvrtke i brodari potvrdili su da su na putu i gorivo i novac za ljude koji su brodovima trebali krenuti Dunavom za rumunjsku crnomorsku luku. Direktor tvrtke Hrvoje Pavlak kaže da je brodove zaustavio u Srbiji jer njihov srbijanski partner, tvrtka Elixir Grupa, koja je i unajmila brodove za prijevoz tereta, nije platila dug od 300.000 eura.

- Očekujemo da će novac stići ovaj tjedan pa ćemo svojim ljudima moći isplatiti i zaostatke od šest plaća - rekao je Pavlak. Kaže uz to da je u posljednjih 21 mjesec, radnicima isplaćeno 19,5 plaća. Dodaje i da se tvrtka našla u problemima jer im je početkom godine netko ukrao poklopce s barže koja je bila usidrena u Luci Beograd. Barža se potopila, a šteta, zajedno s izgubljenom dobiti, je oko 100.000 eura. Uz to, i krajem prošle godine jedan njihov brod nasukao se na Dunavu u rumunjskoj luci pa je tvrtka i tamo imala štetu od 100.000 eura

Pavlak kaže da je zbog svega toga tvrtka zapala u probleme, ali da se bore. Iz Sindikata pomoraca Hrvatske upozoravaju upravu tvrtke Dunavski Lloyd, inače u vlasništvu obitelji bivšeg HDZ-ovog zastupnika i sisačkog gradonačelnika Darka Pavlake, da će poduzeti konkretne mjere ako se stanje u Srbiji ne popravi.

- Ako brodari ne dobiju dovoljno goriva i novca za hranu te druge troškove, organizirat ćemo se i autima otići po ljude. Vratit ćemo ih kući, a na njegove brodove poslati policiju - upozorava Neven Melvan iz sindikata.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...