To je to što me zanima!

Nove EU vozačke dozvole od 1. 7. se uvode i u Hrvatskoj

Nova dozvola, koja će izgleda poput kreditne kartice, zamijenit će stotinjak različitih vrsta vozačkih dozvola koje trenutno postoje u EU. Nova dozvola ima čip
Vidi originalni članak

Zemlje članice Europske unije će od 19. siječnja početi izdavati nove jedinstvene vozačke dozvole.

Hrvatska bi ih trebala početi uvoditi od 1. srpnja nakon ulaska u punopravno članstvo. Nova dozvola, koja će izgleda poput kreditne kartice, zamijenit će stotinjak različitih vrsta vozačkih dozvola koje trenutno postoje u EU. Nova dozvola ima čip koji sadrži sve podatke o vozaču, od imena i prezimena, do kategorije koju je položio i datuma polaganja vozačkog ispita. Postojeće će se dozvole zamjenjivati novima postupno kako im bude istjecao rok valjanosti. 

Dozvole s neograničenom valjanošću morat će se zamijeniti do 2033. Nova vozačka dozvola smanjit će mogućnost krivotvorenja i varanja u slučaju oduzimanja dozvole. Vozači kojima je oduzeta dozvola u jednoj članici mogli su izvaditi dozvolu u drugoj članici EU. S novom dozvolom to će biti nemoguće.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Šarlota 16.01.2013.

    Nova pljačka u tijeku........ :(

  • sonny42 16.01.2013.

    Netko je pitao kako sakriti mito za policiju..jednostavno..kada ti budu izdavali tu dozvolu neka u onaj cip 'upucaju' izvjesnu kolicinu novaca i svako policijsko vozilo zaduze jednim POS uredjajem..eto.....

  • sonny42 16.01.2013.

    Hocu li opet morati vaditi rodni list ne stariji od 6 mj jer ispada da se radjamo svakih 6 mjeseci..A kada udjemo u EU vozacka nam nece ni trebati jer necemo imati sto voziti sa ovim placama..

Komentiraj...
Vidi sve komentare