To je to što me zanima!

Nove optužbe: 'Avionima vozili novac iz Hrvatske'

Pritvoreni bivši šef Hypo banke Wolfgang Kulterer je bio veza s bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, objavila je austrijska televizija ORF
Vidi originalni članak

Neimenovani bivši djelatnik (44) financijskog odjela Hypo Banke u Austriji u petak je za ORF izrekao nekoliko optužbi o sumnjivim poslovima bivših predsjednika uprave te banke, Wolfganga Kulterera i Güntera Striedingera. Spomenuo je prebacivanje novca iz Hrvatske posebnim zrakoplovima u Klagenfurt, odakle su novac potom slali u Lichtenstein.  
- Wolfgang Kulterer je održavao kontakt s bivšim hrvatskim premijerom iz konzervativnog HDZ-a - rekao je anonimni nekadašnji djelatnik Hypo Banke kojem su, kako tvrdi, prijetili kad je htio napustiti tvrtku. Dodao je da se o hrvatskom generalu Vladimiru Zagorcu 'brinuo' Kultererov zamjenik Striedinger. Novac je u zrakoplovu navodno uvijek pratio jedan od članova uprave Hypo Banke. Bankar je otkrio i mjesto na kojem su šefovi banke klijentima isplaćivali novac. Prema njegovim riječima, dvorac Freyenthurn u blizini Klagenfurta, koji je Hypo navodno preuzeo nakon propasti jedne tvrtke, imao je šalter i trezor iz kojeg se isplaćivao novac.
- Klijenti su uglavnom bili iz Italije i Hrvatske - rekao je bankar. Nije spomenuo imena. Dodao je kako je Nadzorni organ za financijsko tržište (FMA) imao malo mogućnosti provjeriti te poslove u Hrvatskoj. Ako su se pojavili problemi, Kulterer bi, kako kaže, aktivirao svoje mreže u Beču. Odmah nakon emisije Günter Striedinger je demantirao bilo kakvo sudjelovanje u transportima novca. I slovenska ministrica Katarina Kresal, predsjednica LDS-a, demantirala je povezanost stranke s aferom Hypo, što su objavili mediji.

RASPRODAO SVE I OTIŠAO U ENGLESKU
Uhićeni bivši šef Hypo Banke Wolfgang Kulterer prodao je prije mjesec dana ranč pokraj Klagenfurta, a osam rasnih konja prebacio je u Englesku. Tamo živi već dvije godine. Više o Kultereru pročitajte u 24sataExpressu.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • zdravakrava 21.08.2010.

    jooooj, nikad se neće otkrit koliko se taj mudrac sanader nakrao ustvari....

  • tajnamoja 21.08.2010.

    U vezi sa Sanaderom ili veza sa Sanaderom?

  • konjina 21.08.2010.

    u ljubavnoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare