To je to što me zanima!

Novi Bandićev zahtjev Vladi: Priznajte majke odgojiteljice

Svaki živi organizam, pa i država, počiva na tri stupa. To su ljudi, to je demografija, obrazovanje, rad i zapošljavanje", ističe zagrebački gradonačelnik Bandić
Vidi originalni članak

Nakon što mu je prošao prijedlog o besplatnim udžbenicima, Milan Bandić najavio je idući prijedlog koji će uputiti Vladi.

Zagrebački gradonačelnik očekuje da status majke odgojiteljice bude priznat u cijeloj Hrvatskoj. Nezaposlene Zagrepčanke koje su dosad taj status zatražile ostvaruju iznos od 65 posto prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba, javlja Nova TV.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Nama je trebalo 12 godina u Zagrebu da obrnemo trend više rođenih nego umrlih i sada to godinu i pol demonstriramo. Ako u Hrvatskoj to krenemo od iduće godine, a vjerujem da hoćemo, jer ću sve svoje saborske snage i snagu u Saboru iskoristiti da u tome uspijemo, trebat će nam 8 do 10 godina da taj trend obrnemo.

Svaki živi organizam, pa i država, počiva na tri stupa. To su ljudi, to je demografija, obrazovanje, rad i zapošljavanje", ističe zagrebački gradonačelnik Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • pulenat 20.12.2018.

    Čovjek je hrabar, čovjek je snažan , čovjek je lijep, ali je i slijep. Pa ne vidi niti zna kad i gdje će mu biti kraj.

  • pulenat 20.12.2018.

    Sad smo na 30% siromašnih . Da nam je još samo jedan Bandić, gdje bi nam bio kraj?

  • ilmare 20.12.2018.

    Samo za majke odgojiteljice ? A šta je sa očevima ? . Ima ih dosta koji odgajaju djecu sami, a majke su na radu van Hr...

Komentiraj...
Vidi sve komentare