To je to što me zanima!

Novi dom skromnih franjevaca u Splitu vrijedi 15 milijuna kuna

Split: Raskošan samostan ima molitvene prostore, crkvu, kapelicu, spavaonice, biblioteku, prostore za izdavačku djelatnost, kafić, polivalentne kongresne dvorane...
Vidi originalni članak

Golemi Franjevački klerikat u Splitu trebao bi dobiti uporabnu dozvolu pošto je za nju ispunio i zadnji uvjet - pristupni put. Veliko zdanje prostire se na 15.000 četvornih metara na Trsteniku, a vrijednost se procjenjuje na 15 milijuna kuna.

Samostan je smješten u turističkoj zoni gdje nikada nije bio planiran. Autor projekta, HDZ-ovac i Sanaderov prijatelj Jerko Rošin, ističe kako će to zdanje imati i turistička obilježja, jer će u njemu odsjedati gosti franjevaca.

Raskošan dom skromnih franjevaca ima molitvene prostore, crkvu, kapelicu, spavaonice, biblioteku, prostore za izdavačku djelatnost, kafić, polivalentne kongresne dvorane opremljene vrhunskom tehnikom. Trg unutar samostana, kao i sama zgrada, presvučen je bračkim kamenom, piše Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • doriangrey 04.03.2011.

    najžalosnije od svega je da za crkvu se ima para koja ama baš ništa ne daje nego samo uzima, koja ne donosi prihod već samo rashod, a za neke poticaje za zaposlenje ili poljoprivredu ili bilo što drugo, za to se nema!!!! Prejadno je već sve postalo u ovoj banana-državi!!! Bolje da su te pare dali za vrtić ili neko sirotište za napuštenu dječicu koje nažalost ima previše!!!!

  • jabbar 04.03.2011.

    A sv.Franjo ih gleda odozgo!

  • stari mudrac 04.03.2011.

    sivi dom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare