To je to što me zanima!

Novi model upisa u srednju bit će jednostavniji i učinkovitiji

Novim postupkom upisa smanjit će se administracija i sve će biti transparentnije. Za upis u srednju vrednovat će se prosjek četiri završna razreda osnovne škole
Vidi originalni članak

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović predstavio je novi model upisa u srednje škole i novi prijedlog Odluke o elementima i kriterijima za upis, javlja HRT.

Kako je naglasio ministar, za upis u srednju školu biti će potrebna samo dobra internet-veza, a škole će od sada zaista biti jednako dostupne svima.

Učenici će se prema novom programu prijavljivati na 10 programa obrazovanja u maksimalno pet škola, a kako stoje u pojedinim programima moći će provjeriti u svakom trenutku. Nakon što deponiraju završnu listu želja sustav će ih automatski rasporediti prema navedenoj listi i upisati u najbolji program, a sve će biti u skladu s prioritetima.

Novim postupkom upisa smanjit će se administrativni poslovi, a sve će biti transparentnije, jednostavnije i učinkovitije. Učenicima će se za upis u srednju školu vrednovati prosjek četiri završna razreda osnovne škole i to na dvije decimale, a svaki razred nosit će četvrtinu maksimalnog broja bodova.


Idi na 24sata

Komentari 35

  • DamirKlemencic 01.12.2012.

    Tko će zaustaviti ovog dizača utega? http://metro-portal.hr/postovani-g-ministre-jeste-li-vi-sasvim-poludjeli/75203

  • sretnamama 21.11.2012.

    Zar oni smatraju da je pravedno da npr. netko ima 4 iz tjelesnog i likovnog, a drugi učenik ima 4 iz matematike i hrvatskog, imaju isti prosjek, ali ne i znanje, recimo da se radi o realnim ocjenama. Zar je za upis u gimnaziju bitnije koliko imaš iz matematike i hrvatskog ili iz tjelesnog i likovnog? I gdje je tu onda fer kriterij?

  • Pirja 21.11.2012.

    da bas svi doma imaju i komp i internet, imali bi da Salamander nije obecaval nego ispunio, tako ce se samo tcom i ti ostali dobro love nabrat, beru i sad, citam ljudi oce gledat utakmicu, seriju i kad treba bit onda je tehnicka greska pa kog boga onda placaju??

Komentiraj...
Vidi sve komentare