To je to što me zanima!

Novi neredi: Policija u blizini Fergusona ubila mladića (23)

Mladić je, naoružan nožem opljačkao trgovinu udaljenu samo desetak kilometara od Fergusona. Policija ga je ubila. Odmah je na ulice izašlo oko 100 prosvjednika
Vidi originalni članak

Policija St. Louisa ubila je u utorak Afroamerikanca (23) i izazvala novi bijes javnosti. Mladić je, naoružan nožem opljačkao trgovinu udaljenu samo desetak kilometara od Fergusona. Policajci su mu naredili da spusti oružje što mladić nije htio učiniti i navodno je vikao policajcima da ga ubiju. Kada im se približio, upucali su ga, javlja NBC News.  Ubrzo nakon toga na tom se mjestu okupilo oko 100 ljudi koji su počeli prosvjedovati. 

Podsjetimo, nemiri u Fergusonu se još nisu smirili, a policija je opet ubila mladića kojeg su, smatraju neki, mogli svladati, a ne upucati. Neredi u Fergusonu su počeli nakon što je 9. kolovoza policajac Darren Wilson ubio 18-godišnjeg nenaoružanog Afroamerikanca Michaela Browna. Građani su izašli na ulice, napali su policajce bocama. Prosvjed u ponedjeljak je organiziran nakon što je ponovljena autopsija tijela ubijenog mladića pokazala da ga je bjeloputi policajac pucao najmanje šest puta. Patolog Michael M. Baden (80) kazao je da se, prema njegovu iskustvu, "nije trebalo pucati toliko puta".

Idi na 24sata

Komentari 44

  • hadred18 20.08.2014.

    Bravo za policiju ! Zasluženo je dobio metak, kao i onaj pljačkaš, a vi što opravdavate pljačkaše isti ste kao oni.

  • papaurban 20.08.2014.

    Zanimljivo.."bjelčuge" su krive za sva njesra koja se događaju na bliskim/srednjem istoku..Africi.. za sve šta se događa radišnim, vrijednim, zakonu sklonim Afroamerikancima. Bigaje..ono što mi nije jasno..Kako to da je njih, onda sve više, a nas sve manje..???

  • hrvatskiVITEZ 20.08.2014.

    Nevjerojatno. Više policije ne smije satrat luđaka s nožem koji ide prema njima jer je crn? Sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare