To je to što me zanima!

Novi neredi u Moskvi: Policija iz opreza uhitila čak 2100 ljudi

Ruske vlasti su dopustile skup pred televizijskim tornjem, no uskoro je to mladima dosadilo pa su se raspodijelili u skupine i počeli marširati s upaljenim bakljama
Vidi originalni članak

Policija je u subotu uhitila više od 2100 prosvjednika u Moskvi i okolici kako bi spriječili nove ulične obračune koji, zbog etničkih tenzija, traju već više od tjedan dana. Među uhićenima su mladi nacionalisti i doseljenici s Kavkaza koji su se okupili na sjevernom djelu grada, a većina ih je bila naoružana noževima i bejzbol palicama. Nacionalisti su vikali "Patriotizam nije fašizam".

Oko 1300 ljudi privedeno je u samom gradu, dok ih je još 800 uhićeno u moskovskom predgrađu, potvrdio je za RIA Novosti glasnogovornik policije Jevgenij Gildeev. Dodao je kako su dopustili skup pred televizijskim tornjem, no uskoro je to mladima dosadilo pa su se raspodijelili u skupine i počeli marširati s upaljenim bakljama prema podzemnoj željeznici. Policija je intervenirala i i blizini Crvenog trga uhitila oko 130 mladića, uglavnom tinejdžera. Ondje je prošli vikend prosvjedovalo oko 7000 ekstremista i navijača koji su napali kavkaske došljake te pritom ozlijedili 30 ljudi.

Ruska policija je i u srijedu privela oko 800 mladih Rusa i useljenika s područja Kavkaza i središnje Azije koji su se okupili da bi se, kako se govorkalo, sukobili u blizini željezničke postaje Kijevski.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 14ANTI-ANTIFA88 19.12.2010.

    kosofar tonqip bik bik bik bik

  • martinmg42 19.12.2010.

    Živio tešak i format18!

  • p i j e v a c 19.12.2010.

    Imaju,bez brige.još ga je Staljin izgradio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare