To je to što me zanima!

Novi paket mjera: Cijena struje ograničit će se na šest mjeseci, a cijena plina na godinu dana

Prema najavi, umirovljenici mogu očekivati novu isplatu jednokratnog energetskog dodatka u iznosu od 50 do 160 eura, ovisno o visini mirovine. Paket će sadržavati najnižu stopu PDV-a od 5% na plin i neke vrste ogrjeva.
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković na današnjoj će sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća predstaviti novi paket Vladinih mjera za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenata, javlja HRT. Ona je počela u 10 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema najavi, umirovljenici mogu očekivati novu isplatu jednokratnog energetskog dodatka u iznosu od 50 do 160 eura, ovisno o visini mirovine. Paket će sadržavati najnižu stopu PDV-a od 5% na plin i neke vrste ogrjeva

VRAG JE U DETALJU Plenković prvenstveno želi kazniti vas. Koji ih sve plaćate!

Paket od 1,7 milijardi eura

- Ono što je najbitnije za regionalnu upravu i samoupravu su cijene energenata, koje su najveći trošak naših proračuna. Te mjere ostaju i dalje. Cijena električne energije ostaju i za idućih šest mjeseci, a cijene plina i ostalih segmenata ostaju godinu dana - poručio je Željko Turk ispred predstavnika županija, općina i gradova.

Turk je rekao da je paket pomoći koji će predstaviti Vlada 'težak 1,7 milijardi eura, a uz to da oko poreza na dohodak nije bilo riječi.

- Lokalnoj upravi i samoupravi odgovara da paket mjera ide, a da se ne zadire u njihov temeljni izvor prihoda tj. porez na dohodak - poručio je.  

TKO SE BOJI NOVIH ISTRAGA? Plenković ju je zamijenio gorom (namjerno). Sad slijedi opaka vendetta tužiteljice Laptoš

Pupovac: Sve je više siromaštva

Uoči sastanka oglasio se i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

- Nije to potrebno gledati kao stvar predizbornog paketa pomoći, nego kroz činjenicu da se suočavamo s porastom siromaštva u zemlji i s porastom cijena zbog inflacije i porastom cijena energenata. Mjera je to koja je neophodna, vjerojatno nije sistemska i cjelovita, ali će olakšati građanima da sačuvaju svoje standarde u ovim okolnostima - izjavio je.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • fabercastell 13.03.2023.

    Bravo Plenki ,najbolji premijer ikad. Hvala

  • Miroslav J 13.03.2023.

    zar nije jednostavnije ukinuti sankcije Rusiji nego da se razbacuju naše milijarde na skupe energente ...

  • anem 13.03.2023.

    Kad hdz kaže da će mi pomoći okrećem se na sve strane da vidim od kuda ću dobiti udarac

Komentiraj...
Vidi sve komentare