To je to što me zanima!

Novi plan spasa: '3.maj' odvojit će se iz sastava Uljanik grupe?

Ministar Horvat u utorak je izjavio kako za '3. maj' postoje 'dva ozbiljnija potencijalna ulagača'. Jedan od njih je talijanska kompanija za brodogradnju Fincantieri sa sjedištem u Trstu
Vidi originalni članak

Uprava Uljanika u srijedu će Ministarstvu gospodarstva dostaviti novi plan za spas brodogradilišta, no ovog puta se u tom planu sagledava i situacija oko '3. maja' na način da bi se riječko brodogradilište izdvojilo sastava Uljanik grupe, piše Novi list

HORVAT: 'Prema novom planu 3. maj će se izdvojiti iz Uljanik grupe'

Kako doznaju, jedan od scenarija je da se '3.maj' odvoji od Uljanika i prije početka procesa restrukturiranja brodogradilišta u Puli, što ovisi o zainteresiranim ulagačima. 

Ministar gospodarstva Darko Horvat u utorak je izjavio kako za '3. maj' postoje 'dva ozbiljnija potencijalna ulagača'. Jedan od njih je talijanska kompanija za brodogradnju Fincantieri sa sjedištem u Trstu. Drugi navodno također dolazi iz Europske unije.

OTKAZANI BRODOVI Račun Uljanika blokiran je već treći put: Pregovori su u tijeku

Ministar Horvat s upravama '3. maja' i Uljanika te sindikatima te primorsko-goranskim županom Komadinom i riječkim gradonačelnikom Obersnelom u utorak je na sastanku o rješenju situacije razgovarao puna tri sata. 

- U ovom trenutku imamo obećanje Uprave Uljanika da će sutra dostaviti novu inačicu programa restrukturiranja koja će biti usklađena sa svim upitima i primjedbama iz Bruxellesa. Nadam se da će se ovo obećanje vjerodostojno i ispuniti te da smo anulirali sve nesuglasice koje su dosad javljale na relaciji između Uljanika, kao izrađivača plana, i Europske komisije. Kad utvrdimo da je taj plan usklađen s naputcima iz dosadašnje neslužbene komunikacije sa Europskom komisijom, odaslat ćemo ga onda i u službenoj formi u Bruxelles, a nakon toga zamoliti kolege iz direktorata koji prati zaštitu tržišnog natjecanja da što prije dobijemo verifikaciju programa ili eventualna dodatna pitanja na koja će trebati dati odgovor - kazao je ministar nakon sastanka u Rijeci. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ARMAGEDON 03.10.2018.

    Svi oni koji su ucestvovali u propadanju skverova sada ucestvuju i u pronalazenju investitora kako bi se docepali visokih provizija , a dolaskom stranog partnera ionako znaju da vise nece biti na dosadasnjim vodecim funkcijama jer strani i ozbiljan investitor nikada nece zaposliti one koji su svojim nemarom upropastili brodogradnju .

  • 03.10.2018.

    Žao mi je ljudi, ali 3. maj je propao onog dana kada je Hrvatska postala samostalna država. To brodogradilište se nalazi na takvoj lokaciji da je osuđeno na propast. Lokacija je "kao stvorena" za hotele, za tržne centre itd itd. A mali čovjek, onaj koji proizvodi - tko ga .....................

Komentiraj...
Vidi sve komentare