Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Novi plan spasa: '3.maj' odvojit će se iz sastava Uljanik grupe?

Ministar Horvat u utorak je izjavio kako za '3. maj' postoje 'dva ozbiljnija potencijalna ulagača'. Jedan od njih je talijanska kompanija za brodogradnju Fincantieri sa sjedištem u Trstu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
9 komentara

Uprava Uljanika u srijedu će Ministarstvu gospodarstva dostaviti novi plan za spas brodogradilišta, no ovog puta se u tom planu sagledava i situacija oko '3. maja' na način da bi se riječko brodogradilište izdvojilo sastava Uljanik grupe, piše Novi list

HORVAT: 'Prema novom planu 3. maj će se izdvojiti iz Uljanik grupe'

Kako doznaju, jedan od scenarija je da se '3.maj' odvoji od Uljanika i prije početka procesa restrukturiranja brodogradilišta u Puli, što ovisi o zainteresiranim ulagačima. 

Ministar gospodarstva Darko Horvat u utorak je izjavio kako za '3. maj' postoje 'dva ozbiljnija potencijalna ulagača'. Jedan od njih je talijanska kompanija za brodogradnju Fincantieri sa sjedištem u Trstu. Drugi navodno također dolazi iz Europske unije.

Nel Pavletić/Pixsell OTKAZANI BRODOVI Račun Uljanika blokiran je već treći put: Pregovori su u tijeku

Ministar Horvat s upravama '3. maja' i Uljanika te sindikatima te primorsko-goranskim županom Komadinom i riječkim gradonačelnikom Obersnelom u utorak je na sastanku o rješenju situacije razgovarao puna tri sata. 

- U ovom trenutku imamo obećanje Uprave Uljanika da će sutra dostaviti novu inačicu programa restrukturiranja koja će biti usklađena sa svim upitima i primjedbama iz Bruxellesa. Nadam se da će se ovo obećanje vjerodostojno i ispuniti te da smo anulirali sve nesuglasice koje su dosad javljale na relaciji između Uljanika, kao izrađivača plana, i Europske komisije. Kad utvrdimo da je taj plan usklađen s naputcima iz dosadašnje neslužbene komunikacije sa Europskom komisijom, odaslat ćemo ga onda i u službenoj formi u Bruxelles, a nakon toga zamoliti kolege iz direktorata koji prati zaštitu tržišnog natjecanja da što prije dobijemo verifikaciju programa ili eventualna dodatna pitanja na koja će trebati dati odgovor - kazao je ministar nakon sastanka u Rijeci. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message