To je to što me zanima!

Novi pokušaji krijumčarenja migranata u Hrvatskoj: Policija prijavila dva strana državljana

Po završetku kriminalističkih istraživanja osumnjičenici su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku, objavili su iz policije...
Vidi originalni članak

Policijski službenici na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad dvojicom stranih državljana (državljanin Slovenije i državljanin Poljske) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, objavila je PU primorsko-goranska na svojim stranicama.

KAMPANJA JE POČELA Desnica širi moralnu paniku oko migranata uoči izbora, a strani radnici nisu isto što i ilegalci

U nastavku objave navode:

- Državljanin Slovenije zaustavljen je u nedjelju, 7. siječnja, na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko dok je upravljao osobnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka, a u kojem je bilo nekoliko stranaca za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je slovenski vozač, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, dogovorio prijevoz stranaca do drugih zemalja Europske unije i  time omogućio njihovo ilegalno kretanje na području Republike Hrvatske.

TROJE LJUDI POGINULO Ozlijeđeni u prometnoj nesreći na A1 su izvan životne opasnosti

Pišu potom o poljskom državljaninu:

ZADRŽALI SU NOVAC Optužili dvojicu policajaca iz Ogulina: Od migranata uzeli 220 eura za 'prijevoz' u Zagreb

- Na isti način postupao je i državljanin Poljske, kojega su policijski službenici dan kasnije, 8. siječnja, zaustavili na autocesti A6 na području Ravne Gore. Upravljao je teretnim vozilom poljskih nacionalnih oznaka, a u vozilu se nalazilo više stranih državljana bez dokumenata - javlja policija  i za kraj dodaje:

KARLOVAČKA POLICIJA SPRIJEČILA KRIJUMČARENJE Vozač s migrantima bježao policiji kod Slunja. U sve su uključeni Iračani i Ukrajinci!

- Po završetku kriminalističkih istraživanja osumnjičenici su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku. Prema strancima se proveo postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Splitski cvit 11.01.2024.

    Bitno da ne hvataju hrvatske krijumčare, oni imaju jaku zaštitu političkih struktura.

  • livija i ja 10.01.2024.

    Zašto nitko ne čuva granicu nego ih lovite po cestama kada su već ilegalno pređu granicu kao da i ne postoji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare