To je to što me zanima!

Novi prosvjedi u Francuskoj protiv reforme zakona o radu

Štrajkovi i demonstracije protiv reforme zakona o radu koje u Francuskoj vodi CGT, jedan od najvećih sindikata, traju već mjesecima
Vidi originalni članak

Francuski sindikati u utorak su organizirali nove demonstracije protiv reforme zakona o radu koja bi trebala olakšati otpuštanje i zapošljavanje radnika i regulaciju prekovremenog rada, te koja je vraćena na izglasavanje u donji dom francuskog parlamenta.

Očekuje se da će se premijer Manuel Valls pozvati na ustavni članak kojim će progurati reformu kroz Nacionalnu skupštinu bez drugog čitanja.

Prijedlog zakona dobio je mnoge amandmane u Senatu, no neki od njegovih središnjih točaka ostaju netaknuti.

Štrajkovi i demonstracije protiv reforme zakona o radu koje u Francuskoj vodi CGT, jedan od najvećih sindikata, traju već mjesecima, blokirajući državne naftne rafinerije, uzrokujući nestašice goriva, te smetnje u odvozu smeća.

Prosvjedi u utorak, koji su ujutro započeli diljem Francuske, a poslijepodne se održavaju u Parizu, mogli bi biti zadnji prije ljeta.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • TVRDOGLAVI SVABO 06.07.2016.

    A hrvt.,,ovci šute gule nas ko ovce

  • Mustafa_Aga 05.07.2016.

    Zna se koja je terminalna bolest EU...Radi se malo a place su enormno visoke...Njihova roba je postala nekonkurentna na globalnom marketu...Kina, Indija, Indonezija i mnoge druge azijske zemlje; rade mnogo a malo placaju radnike...Njihova roba je daleko jeftinija pa je ceo svet kupuje...

  • ritabeluga 05.07.2016.

    e to se zove prosvjed...

Komentiraj...
Vidi sve komentare