To je to što me zanima!

Novi Renault Clio moći će proizvoditi samo Francuzi

Francuska vlada, koja ima 15 posto udjela, želi spriječiti gubitak radnih mjesta u domovini dok se ne smiri kriza pa ukida proizvodnju u inozemstvu
Vidi originalni članak

Francuski Renault povlači proizvodnju Clija 4 iz Slovenije i Španjolske najavili su u srijedu iz kompanije. Proizvođač automobila našao se pod pritiskom francuske vlade zbog najava o seljenju proizvodnje Clija u Tursku. Šef Renaulta, Patrick Pelata, rekao je da nemaju nikakvih odluka o jačanju proizvodnje u Turskoj, a da je sigurno da će Clio proizvoditi u tvornici kod Pariza, javlja AFP. Vlada želi spriječiti gubitak radnih mjesta u domovini dok se ne smiri kriza, pa ukida proizvodnju u inozemstvu. Francuska ima 15 posto vlasništva u Renaultu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • maajde 14.01.2010.

    klaus,lijepo od tebe,kad bi državni funkcioneri bili patriotski odgovorni kao ti sigurno bi nam bilo bolje. ja ću ipak kupiti ono auto koje mi po mojoj procjeni nudi najviše za moj novac ;)

  • Darkman 14.01.2010.

    Tako se štite državni inetresi i radna mjesta. Učimo od drugih, samo je problem što mi ništa neproizvodimo pa nemamo niti što štititi.

  • klaus1 14.01.2010.

    ona automobilska industrija koja će u RH otvoriti pogon za proizvodnju automobila,njezin automobil ću kupiti.Ostali su mi pod B,C,D itd.Može alternativa,tvornica za proizvodnu auto dijelova, ali ne nekakva proizvodnja veličine garaža,nego pravi pogon.Tako bi mi svi trebali početi razmišljati.A ne samo uvoz,uvoz,a mi bez posla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare