To je to što me zanima!

Novi trend među razbojnicima: Maska izgleda kao pravo lice

Svjedoci i kamere zbog maske imaju potpuno različit prikaz počinitelja što policiji otežava istragu. U pojedinim situacijama je policija tražila čovjeka čak 20 godina stariju od stvarne dobi i to samo zbog maske
Vidi originalni članak

Kriptirani mobiteli, stanovi, izmjena vozila, oružje i - silikonska maska. To je policija pronašla tijekom uhićenja organizacije pod vodstvom Deana Majstorovića u Splitu. Upravo ta silikonska maska postaje sve popularnija među kriminalcima jer je potpuno uz lice i napravljena je od materijala koji nalikuje na kožu. 

Svjedoci i kamere zbog maske imaju potpuno različit prikaz počinitelja što policiji otežava istragu. Naime, u pojedinim situacijama je policija tražila čovjeka čak 20 godina stariju od stvarne dobi i to samo zbog maske. 

POGLEDAJTE VIDEO: Policijska akcija u Splitu 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, Majstorovićeva ekipa nije prva koja ih je nabavila, javlja Slobodna Dalmacija

U prosincu 2018. godine u pred vrata automat kluba na Pujankama došla pola sata iza ponoći dvojica muškaraca i pozvonili. Kamera ih je snimila i ušli su u klub, izgledali su kao obični gosti. No, izvukli su pištolj i zaprijetili djelatnici koja ih je i pustila unutra. Zatražili su da im preda novac iz sefa. Drugi gosti ništa nisu primijetili jer su pljačkaši bili tiho i bili su opušteni. 

Preko glave su imali silikonske maske koje su im sakrile pravi identitet pa nisu strahovali od kamera. Djelatnica im je naposljetku predala 18.000 kuna. Slučaj nikada nije riješen. 

VIDEO: VELIKA AKCIJA U SPLITU Pala Điđijeva narkobanda: Zbog duga naručili plaćenog ubojicu

Prije Splićana je masku za pljačku iskoristio razbojnik iz Zadra koji je 2014. opljačkao mjenjačnicu i uzeo 50.000 kuna. Svjedoci i djelatnica su ga opisali kao 50-godišnjaka. Kada ga je policija uhitila ni sami nisu primijetili da ima masku sve dok ih u vozilu nije pitao može li ju skinuti jer ne može normalno disati. 

Tada su shvatili da se radi o Nenadu Gluhaku koji je tad imao 32 godine. 

JEDAN IMAO PIŠTOLJ ISPOD JASTUKA Akcija u Splitu: Policija razbila narko bandu, pogledajte video!

Silikonske maske su u Hrvatsku došle nakon masovnog korištenja na području susjednih država. Najprije su se koristile u Crnoj Gori i to najviše prilikom mafijaških likvidacija, a nije dugo trebalo da se počnu koristiti na područje BiH i Srbije.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 25.05.2020.

    i neka, još malo pa ćemo svi nosit maske. kamere na svakom koraku, AI prepoznavanje, ne možeš više otić kupit mlijeko da nisi snimljen.

  • 25.05.2020.

    Novi trend,ahahaha pa to se fura u razne akcije već 10 god minimum.Novinar,nemoj graditi text na temelju svoga (ne)znanja

  • uvijekprvi1 25.05.2020.

    Ja imam takvu masku od Plenkya , kupio za noc vjestica da djecu plasim i tako..

Komentiraj...
Vidi sve komentare