Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Akcija u Splitu: Policija razbila narko bandu, pogledajte video!

Radi se o istaknutim osobama na splitskoj narko sceni, poznatim po činjenju kaznih djela iz domene organiziranog kriminaliteta. U akciji uhićenja sudjelovalo je oko 50 policijskih službenika

Foto: MUP
121 komentara

Nakon 14 strpljivih mjeseci rada, na području Splita uhićeno je više članova zločinačkog udruženja.  Radi se o istaknutim osobama na splitskoj narko sceni, poznatim po činjenju kaznih djela iz domene organiziranog kriminaliteta. 

Činjenica da je prilikom uhićenja jednog od osumnjičenih, ispod jastuka pronađeno vatreno oružje sa streljivom u cijevi najbolje objašnjava o kojem profilu pripadnika krim miljea se radi. 

POGLEDAJTE VIDEO policijske akcije:

U akciji uhićenja sudjelovalo je oko 50 policijskih službenika iz rodova kriminalističke, interventne i specijalne policije.

U policijskom priopćenju piše da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je prvoosumnjičeni (1986.) u razdoblju od srpnja 2019. do svibnja 2020. na području Republike Hrvatske organizirao i vodio zločinačko udruženje, odnosno povezao u zajedničko djelovanje drugoosumnjičenog (1992.), trećeosumnjičenog (1985.) i četvrtoosumnjičenog (1986.), razradio plan i svakom od njih podijelio zadatke s ciljem usmrćenja 33-godišnjeg  hrvatskog državljanina, a zbog potraživanja novčanog duga koji je navedeni 33-godišnjak imao prema njemu u iznosu od više stotina tisuća eura, a nastalog zbog krijumčarenja i preprodaje droge. Foto: MUP

Foto: MUP

Nadalje je utvrđeno da je šest osumnjičenih  radi zastrašivanja osoba bliskih oštećenom 33-godišnjaku i s njim povezanih osoba, podmetanjem požara u ugostiteljskim objektima koji su se nalazili u sklopu stambenih objekata i na taj način počinili kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja.

Također, spomenuti  prvo-, drugo-, treće-, četvrto- i sedmoosumnjičeni (1982.) se sumnjiče da su  u cilju kontinuirane nabave, krijumčarenja i daljnje preprodaje droga kokain, heroin i marihuana s području država Južne Amerike i  Europske unije u Republiku Hrvatsku poduzeli radnje radi počinjenja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama počinjeno u sastavu zločinačkog udruženja, a prvo osumnjičeni i za  posredovanje u prodaji droge.

Foto: MUP Foto: MUP

Nadalje, u sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage osoba, domova i drugih prostorija, pretrage vozila koje koriste osumnjičenici te je tom prilikom pronađeno više komada vatrenog oružja (od čega jedno vatreno oružje s prigušivačem) s više pripadajućih spremnika, više od 150 komada različitog pištoljskog streljiva, veći broj mobilnih aparata s pripadajućim SIM karticama, više komada prijenosnih računala, više bankovnih kartica, više ugovora o kupoprodaji nekretnina, više univerzalnih naloga o izvršenim uplatama i isplatama novca, više pisanih zapisa s raznim šiframa i kodovima za pristup računima, vaga za precizno mjerenje, manje količine kokaina, heroina i marihuane te silikonska maska.

Sumnjiče ih se da si počinili kaznena djela zločinačko udruženje, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja i neovlaštena proizvodnja i promet drogama  također počinjeno u sastavu zločinačkog udruženja.

Foto: MUP Foto: MUP

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni (1986.) počinio sam kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a sedmoosumnjičeni (1982.) kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja četiri osumnjičene osobe policija je predala predane su pritvorskom nadzorniku, dok je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu  podnesena kaznena prijava protiv svih sedam osumnjičenih osoba.

Foto: MUP Foto: MUP

Dva osumnjičenika se od ranije nalaze u istražnom zatvoru, dok je jedan osumnjičenik trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima.

Detalji velike akcije u Splitu: Uhićeni preživio dva atentata

Split je posljednjih godina poznat po paleži automobila i gotovo da ne prođe mjesec bez slučaja podmetnutih požara pod aute. U jutrašnjoj akciji Uskoka i policije uhićeno je više osoba, a 24sata jučer vam je donio detalje akcije.

U velikoj akciji djelatnici Uskoka i splitske policije uhitili su i na kriminalističku obradu priveli više osoba. Prema neslužbenim informacijama, uhićeni su Dean Majstorović, Luka Buzdovačić i Ivan Šunjić.

DROGA, ORUŽJE, KRIMINAL Detalji velike akcije u Splitu: Uhićeni preživio dva atentata

Majstorović je obilježen kao šef zločinačke udruge, a sumnjiče ih za trgovinu drogom, paljevinu lokala a automobila u Splitu i okolici, te navodno za pokušaj organizacije ubojstva.

Da podsjetimo, Split je posljednjih godina poznat po paleži automobila, i gotovo da ne prođe mjesec bez slučaja podmetnutih požara pod aute, redovito u noćnim satima.

Obzirom da je dio tih zapaljenih vozila bio u vlasništvu osoba otprije poznatih policiji, vjerojatno se radi o sukobima u splitskom narko miljeu, odnosno borbi za prevlast u trgovini drogom u gradu pod Marjanom.

Stiglo 15 policajaca s fantomkama

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Sva trojica su odmah po uhićenju odvedeni u splitsku policiju na krim obradu. Buzdovačić i Šunjić su potom predani pritvorskom nadzorniku, dok su policajci Majstorovića odveli na pretragu stana u Rendićevoj ulici kojeg je koristio.

U istrazi će se pretražiti i ostali stanovi koje je trojac koristio, kao i njihova vozila.

- Vidio sam kad su doveli jednog na pretraga stana, došlo je sigurno petnaestak policajaca, neki su imali fantomke - rekao nam je jedan stanar Rendićeve ulice.

Inače, bila je to munjevita akcija policije. Krenuli su rano ujutro, prije sedam sati, i to na nekoliko lokacija istovremeno. Došli su sa ovnovima za razbijanje vrata i vrlo brzo priveli osumnjičene.  Sva trojica uhićenih otprije su poznati policiji. 

Preživio dva atentata

Tako je Majstorović ranije osuđivan zbog droge, a preživio je i dva atentata. U ožujku ove godine policajci su ga zatekli u centru grada s pištoljem s punim spremnikom i metkom u cijevi, za što je dobio deset dana zatvora i novčanu kaznu. Buzdovačić je od ranije poznat po sudjelovanju u jednoj pucnjavi, a Šunjić zbog trgovine marihuanom. 

U splitskoj policiji potvrdili su nam akciju ali obzirom da se radi o predmetu Uskoka bez puno detalja:

- Jutros su naši djelatnici na nekoliko adresa u gradu Splitu na kriminalističku obradu priveli više osoba zbog sumnji u radnje iz područja organiziranog kriminala - potvrdili su nam iz splitske PU.

Možda vas zanima i ovo:
Message