To je to što me zanima!

Čačić potvrdio: Cijena struje 'skače' za više od 13,5 posto

Čačić je rekao da već dvije godine postoji suglasnost HERA-e za poskupljenje od oko 13,5 posto koje nije realizirano. Cijena bi trebala skočiti u idućih mjesec i pol
Vidi originalni članak

Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je u utorak da će cijena struje poskupjeti za više od 13,5 posto. Pretpostavlja da bi se to moglo dogoditi u sljedećih mjesec i pol dana. 

Čačić je podsjetio da već dvije godine postoji suglasnost HERA-e na poskupljenje od oko 13,5 posto koje nije realizirano, a budući da je u međuvremenu cijena energije u proizvodnji struje porasla, rekao je, nema dvojbe da će cijena struje poskupjeti.

- Značajan dio cijene u proizvodnji struje su nafta i plin i prema tome nema nikakve dvojbe da će ona poskupjeti, izračuni se rade, o tome smo već govorili.  Poskupljenje će sigurno biti više od 13,5 posto - rekao je Čačić novinarima prije početka HNS-ovog okruglog stola o suvremenim pristupima rješavanju sporova, javlja Jutarnji list

Podsjetimo,   Večernji list   je u utorak objavio kako će Hrvatska elektroprivreda uskoro Vladi uputiti zahtjev za poskupljenje električne energije. 

U svom zahtjevu će navodno tražiti poskupljenje struje od čak 22 posto, a nadaju se kako će im se odobriti poskupljenje od 15 posto na kraju. Prema nekim navodima, nova cijena struje će vrijediti od 1. srpnja ove godine.

Kako navode izvori iz HEP-a, moguće je da se cijene povećaju već 1. svibnja, a svakako će struja poskupjeti prije ljeta kako bi udar na standard građana bio manji. 

Idi na 24sata

Komentari 451

  • ludom 16.04.2012.

    Sve nam je jasnije, gospodine Čačiću što znači famozni predizborni plan vaše koalicije. Šta Vama znači 15 posto? Račun za plačanje neće biti 300 kn nego 350 kn. Na vašu plaću (koju vam omogućavaju jadnici sa 1500 kn primanja) to nećete ni osjetiti, ali ćete mirne duše bez grizodušja reći da i Vi osječate teret "krize". Ako i je u pitanju neka nova kriza (ne znam više koja je po redu) za nju ste krivi svi vi, kada to kažem mislim na sve vas koji se bavite politikom, a koji mislite da vas je sam svevišnji poslao da spašavate ovu zemlju od kraha. Osobno vas molim da me više ne spašavate, jer sam već skužio da mi je bilo bolje kada sam se spašavao sam.

  • klaus1 13.04.2012.

    nakon svega što ste svi napisali,argumentirano,ogorčeni s razlogom na ovu novu vlast koja samo ubrzano sprovodi ono što bivša nije stigla ili se nije usudila,ostaje samo jedno:kako d se mi obični građani,opet na izborima prevareni ODUPREMO TOME?Svi pokreti,organizacije,stranke,udruge itd...,najednom su zašutile!Zašto!?Šta se to ustvari dešava da svi šute kada je evidentno da je sve usmjereno protiv malog,običnog čovjeka??Novinari također šute ili tu i tamo netko nešto napiše,ali i on odjednom prestane.Kao da je dobio "po nosu" ili mu je netko zaprijetio otkazo.Ispada da ova nova vlast ima samo jedan projekat:DA VIDIMO GDJE JE GORNJA GRANICA IZDRŽLJIVOSTI KOD NARODA!Imam osjećaj da su i bivša i sdašnja vlast samo vazali moćnika iz svijeta,koji i nemaju baš dobre namjere prema masi-običnim građanima.Pogotovo u tranzicijskim državama kao što je i naša.Narod je mislio da ako izabere ljevičar da će barem oni gldti za narod.Kad ono,ovi gori i brži neko oni prethodni.Stvarnost i teškoće malog čovijeka ih jednostavno NE ZANIMAJU.Izgleda da EU ne trebamo mi građani,nego prostor na kojemu živimo.Ns se preko ove nove vlasti samo ubrzano pritišće da posrnemo čim prije.Za sada tako ispada.Možda se nešto i promjeni na bolje,mada potezi koje vuće ova nova vlast ne govore tako!Jednostavno se pitam,tko će to moći sve izdržati.Većina nas SIGURNO NE!!

  • AnonimniLjuti 12.04.2012.

    SVI NA ULICE I OTJERATI TU SVU GAMAD U ZATVORE, BEZ SUDA IM SVE POUZIMATI PA NEKA ŽIVE ONAKO KAKO SU ŽIVJELI PRIJE 90-tih

Komentiraj...
Vidi sve komentare