To je to što me zanima!

Novi Vladin dar: Umirovljenici će u prosincu dobiti božićnicu

Vlada će sutra donijeti odluku da se 195 milijuna kuna iz Umirovljeničkog fonda jednokratno, pred Božić, podijeli umirovljenicima po socijalnom kriteriju
Vidi originalni članak

Stižu božićnice za umirovljenike. Vlada će sutra donijeti odluku da se 195 milijuna kuna iz Umirovljeničkog fonda jednokratno - pred Božić - podijeli umirovljenicima po socijalnom kriteriju, javlja RTL Danas.

Božićnice umirovljenicima zadnji je dijelio Ivo Sanader također u predizborno vrijeme. Tada su se penjale do 500 kuna. Sad Vlada razmišlja o iznosu od 350 do 400 kuna za najugroženije, a manje iznose za boljestojeće.

Dopunom zakona o Umirovljeničkom fondu, koji je na dnevnom redu Vladine sjednice u četvrtak, omogućit će se da se novac koji je ostao u Umirovljeničkom fondu nakon obeštećenja umirovljenika temeljem odluke Ustavnoga suda iz 1998. godine, prenamijeni kako bi se umirovljenicima isplatilo jednokratno novčano primanje.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić je rekao kako je takvu inicijativu Vladi uputila Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), napravljeni su određeni izračuni, a umirovljenici će naknade dobiti iza 18. prosinca, kada budu oslobođena sredstva koja su u ovom trenutku blokirana u Umirovljeničkom fondu.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • istri 10.09.2015.

    **** Admin **** Poštovani, isključite CAPS LOCK kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • TončiZatopek 10.09.2015.

    Izbori odmah! Ova objeda i uvreda zdravog razuma ne pali ni kod penzića! Za veće mirovine zadužili ste im unuke i djecu? Vi SDP-ovci ste nas uništili! Državu zadužili i sada hoćete da mirno odete u oporbu!? Neće ići, previše ste nas zadužili račun u vidu izbora dolazi na naplatu! Josipović, Milanović, Pusić, Ostojić, SDP i Kukurikavci su najveća uvreda hrvatskom narodu ikada ikada a imali su povijesnu šansu kada smo ulazili u EU! Pozdrav iz Rijeke!

  • teta_violeta_ 10.09.2015.

    Iskorištavanje naših umirovljenika u predizborne svrhe govori nam kako ovoj vladi nije stalo do dostojanstva nijednog čovjeka u RH

Komentiraj...
Vidi sve komentare