To je to što me zanima!

'Novi zakon omogućava da se hrana donira bez oporezivanja'

Otvarajući 18. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, ministar poljoprivrede je govorio o potezima Vlade koji su usmjereni ka gospodarskom oporavku
Vidi originalni članak

Otvarajući 18. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina je, između ostalog, govorio o potezima Vlade koji su usmjereni ka gospodarskom oporavku, s naglaskom na poljoprivredu. 

-Spomenut ću novi Zakon o poljoprivredi koji je sublimacija nekoliko propisa. Tako će se moći donirati hrana, bez plaćanja poreza kao što je bilo do sada. Ujedno će se zaštititi od ovrha do 50.000 kuna. Zakon o poljoprivrednom zemljištu je prošao Vladu i idući tjedan idu na drugo čitanje. U njemu je stavljen naglasak na mlade poljoprivrednike, OPG-e. Stočarima će se otvoriti mogućnost dobivanja koncesije na zemlju u trajanju od 10 godina vezano uz broj grla -naglasio je Jakovina. 

Uz ministra o značaju Sajma, koji je nadmašio sva očekivanja, i na njegovu punoljetnost se može reći da je to Sajam koji je hrabro zakoračio na europsku sajamsku scenu, govorili su gradonačelnik Grada Bjelovara, Antun Korušec, i Bjelovarsko - bilogorski župan, Damir Bajs. Prema njihovim riječima, Sajam, koji je u vlasništvu Grada i Županije, uz brojne izlagače kojih se okupilo oko 400  iz 10-tak zemalja, prema očekivanju posjetit će oko 30-tak tisuća ljudi.

Kroz tri sajamska dana poljoprivrednici mogu po povoljnim cijenama kupiti potrebnu sjemensku robu, zaštitna sredstva i poljoprivrednu mehanizaciju, a organizirani su i stručni skupovi, okrugli stolovi, predavanja i prezentacije rada poljoprivrednih strojeva. Sajam poljoprivredne mehanizacije je aktivni dio Proljetnog sajma, a poseban naglasak tom dijelu proljetne sajamske priredbe je dala činjenica okupljanja na jednom mjestu najveće i najkvalitetnije ponude poljoprivredne mehanizacije. Sedmi Sajam konja i opreme za konje, koji je u okviru Proljetnog sajma traje samo dva dana. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • volim proljece 22.03.2015.

    zasto je taj zakon uopce potreban?

  • žaba davi rodu 20.03.2015.

    trebalo je dosta vremena da neki koji su siti shvate Koliko kod nas ima gladnih ...

  • pule2 20.03.2015.

    ne znam koja je budala uopce stavila porez na doniranje hrane, to stvarno moras bit kapacitet

Komentiraj...
Vidi sve komentare