To je to što me zanima!

Novinar: Ašner mi je dao intervju u svom stanu

Intervju, u kojem Ašner, koji živi u Klagenfurtu, tvrdi da nije počinio zločin i da želi odgovarati pred sudom, "The Sun" je objavio 17. lipnja
Vidi originalni članak

Brian Flynn, novinar britanskog tabloida "The Sun" prisegnuo je da je razgovarao s Milivojem Ašnerom (95), Hrvatom optuženim za ratni zločin protiv civila tijekom Drugog svjetskog rata. Novinar tvrdi da kod Ašnera nije opazio gubitak pamćenja. Intervju, u kojem Ašner, koji živi u Klagenfurtu, tvrdi da nije počinio zločin i da želi odgovarati pred hrvatskim sudom, objavili su 17. lipnja. Dva dana kasnije, austrijski je list "Kleine Zeitung" objavio Ašnerovu izjavu da se ne sjeća da je dao intervju. Flynn tvrdi da je s Ašnerom razgovarao oko 45 minuta u njegovu stanu uz pomoć prevoditelja.
- Za vrijeme cijelog intervjua činilo se da se sjeća svega što bi moglo poduprijeti njegovu tvrdnju da nije kriv ni za kakve ratne zločine - rekao je novinar. Ipak, dodao je kako Ašner katkad nije bio potpuno jasan. Austrijsko državno odvjetništvo provjerava je li Ašner nesposoban za sudski postupak, kako se tvrdi u vještačenjima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare