To je to što me zanima!

Novinar pao s balkona i umro: Pisao je o ruskim plaćenicima

Radio je za list Novi dan i nedavno je otkrio slučaj ruskih plaćenika u Siriji, zaposlenika privatne vojne udruge koja djeluje pod nazivom "Grupa Wagner"
Vidi originalni članak

 Istraživački novinar koji je pisao o ruskim plaćenicima u Siriji smrtno je stradao nakon što je "pao s balkona svojeg stana", izvijestili su u ponedjeljak istražitelji, objasnivši da nisu otkrili neobične elemente povezane s njegovom smrću. 

Maksim Borodin podlegao je u nedjelju ozljedama u bolnici u Ekaterinburgu u koju je hitno prevezen, pišu ruske novinske agencije. 

Radio je za list Novi dan i nedavno je otkrio slučaj ruskih plaćenika u Siriji, zaposlenika privatne vojne udruge koja djeluje pod nazivom "Grupa Wagner". Redovito je pisao i o korupciji te o organiziranom kriminalu. 

"Nema razloga otvarati kriminalističku istragu. Razmatramo nekoliko verzija slučaja, među kojima je i nesreća. Zasad nema nikakvih znakova koji bi upućivali na to da je riječ o zločinu", kazalo je u ponedjeljak lokalno Povjerenstvo za istragu agenciji TASS, odbivši komentirati slučaj za francusku novinsku agenciju AFP. 

Predstavnik OESS-a za slobodu medija Harlem Desir smatra da je smrt Maksima Borodina "iznimno zabrinjavajuća". 

"Pozivam vlasti da provedu temeljitu i brzu istragu", tvitao je u ponedjeljak Desir. 

Od pada SSSR-a brojni su ruski novinari ubijeni ili su pretučeni, no naručitelji takvih zločina rijetko su privedeni. 

Po podacima Povjerenstva za zaštitu novinara, nevladine organizacije sa sjedištem u New Yorku, od 1992. godine u Rusiji je ubijeno 58 novinar

Idi na 24sata

Komentari 62

  • zuluf_52 17.04.2018.

    Taj je pao sa balkona kao i onaj sto se poskliznuo na koru od banane i nekoliko puta pao na nož.

  • intellectus 17.04.2018.

    Stvarno ne razumijem. Šta i kako radi HND, dešavaju se dva *smrtna slučaja* novinara a oni ŠUTE, a tako nedavno su kmečali i lagali o ugrozama nekih posebnih osoba, zamislite srbin saša leković se osjetio UGROŽENIM, ne u Hrvatskoj nego u Srbji, a krivi su bili Ustaše- Hrvati, pokazalo se da je i Nefreta Zekić bila poprijeko gledana (to je neprimjereno, prava ugroza), nekako posebno tretirana je Slavica Lukić Pupovac (eto uvijek ista pjesma, a nikome ništa da se desi) da ne navodim sve ugrožene, ali ću samo reći da se nije oglasio nijedan Hrvat da je ugrožen, a baš Hrvati su NAJUGROŽENIJI, u ovom „multikulti klanu“ nema mjesta za Hrvate ili nemaju riječi ili su nijemi?! Ovakav HND je neko posebno društvo kojem treba uskratiti svaku materijalna potporu i treba preispitati funkcioniranje te "udruge", je li HND sličan HNS-u,, je li saša sličan zoranu, ako nije kakva je razlika.......u KRVNIM ZRNCIMA?

  • nori 🖖 17.04.2018.

    Ponestalo otrova

Komentiraj...
Vidi sve komentare